Kostanbefalinger

Her finder du spørgsmål og svar om kostanbefalinger til forskellige aldersgrupper, køn, til personer der dyrker meget sport og til vegetarer.

De officielle kostråd

På mejeri.dk støtter vi op om De officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen. Kostrådene er udformet af ernæringseksperter og bygger på solid forskning og viden på området. De er en god rettesnor i forhold til at få en sund hverdag med madglæde og balance. Læs mere her og bliv klogere på De officielle kostråd.

Læs mere

Aldersspecifik ernæring

Fødevarestyrelsens anbefaling om at drikker ¼ - ½ liter mælkeprodukt dagligt gælder børn fra 2 årsalderen og hele livet igennem. Men hvor meget mælk skal et barn have og er mælk sundt for voksne? Det er nogle af de spørgsmål, du her får svar på.

Læs mere

Sportsernæring

Sport og motion er rigtig vigtigt for din sundhed. Det er dog også krævende for kroppen at motionere meget. Jo mere og jo hårde du motionere, jo vigtigere er din kost. Her kan du læse hvad du skal være særligt opmærksom på at spise, når du motionere meget.

Læs mere

Vegetarkost

Der findes forskellige typer vegetarkost. Vegetarer spiser typisk ikke kød, fjerkræ og fisk, hvorimod veganere fjerner alle animalske produkter også æg og mejeriprodukter. Men er en vegetarkost sund? Læs med her.

Læs mere

Plantebaserede drikke

Soyamælk, rismælk, havremælk og mandelmælk er blandt nogle af de mange plantebaserede alternativer til komælk. Udvalget er stort og det kan være svært, som forbruger, at vide hvilken drik, der er sundest. Læs med og find svaret her.

Læs mere

Spørg eksperten

Merete Myrup Christensen
Merete  Myrup
Ernæringschef mælk, Branchesekretariat mejeri
Se profil
Katrine Langvad
Katrine  Langvad
Konsulent, Handel, Marked & Ernæring
Se profil

12 års vækst i den økologiske mejerieksport er brudt

De danske mejerier eksporterede i 2018 økologiske produkter for i alt 1,5 mia. kr. Det er 75 mio. kr. mindre end i 2017.

Læs mere

Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Læs mere

På jagt efter den gådefulde sundhedsværdi i mejeriprodukter

Samspillet mellem proteiner, calcium og fedt i ost og andre mejeriprodukter giver en ekstra sundhedseffekt. Det ved forskerne, men de ved endnu ikke hvorfor. Effekten kaldes fødevarematricen, og det var emnet for en velbesøgt konference på Axelborg for nylig.

Læs mere