Bæredygtighed

Dansk mælkeproduktion hører til blandt de mest klimaeffektive i verden. Men der arbejdes forsat på at øge bæredygtigheden både i stalden og på mejeriet. Læs mere om branchens indsats, forskning på området og det internationale samarbejde.

Mejeriprodukter er en vigtig del af en bæredygtig kost

Det er vigtigt, at vi passer bedst muligt på vor planet og ændrer vore kostvaner, så de bliver mere bæredygtige på den lange bane. Forskelli...

FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Sådan støtter Mejerisektoren FN’s verdensmål

FN ønsker, at der satses mere på bæredygtighed på det globale plan, og har udarbejdet en række mål for, hvordan det kan gøres. Mejerisektore...

Forbruger

Bæredygtig mad handler om mere end klima og CO2-aftryk

Bæredygtighed er et emne, der optager mange mennesker. Der er bred enighed om, at vi skal lægge mere vægt på bæredygtighed i fremtiden for a...

Hvad ville der ske, hvis vi afskaffede alle husdyr?

Det fremhæves ofte, at produktionen af animalske fødevarer udleder en del drivhusgasser og derved belaster klimaet. Og det er desværre også ...

Forside til Mejerisektoren og bæredygtighed

Publikation om Mejerisektoren og bæredygtighed

Mejeriforeningen har udgivet en statusrapport om bæredygtighed, hvor vi forsøger at komme rundt om emnet ’bæredygtig kost’ og hvilken rolle,...

”Mælkeproduktion bidrager i høj grad til udledningen af klimagasser, men er faktisk muligt at reducere udledningen med op til 50 pct. på globalt plan,” sagde professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, i sit indlæg på parallelsessionen ’Green Solutions’ på Nordisk Mejerikongres.

Masser af muligheder for at reducere mælkens klimaaftryk

Nordisk Mejerikongres satte fredag formiddag fokus på mejeribranchens arbejde med bæredygtighed. ...

De franske (og danske) forbrugere kan med god samvittig fortsætte med at købe ind hos ostehandleren. Ost og andre mejeriprodukter spiller fint sammen med en omlægning til mere bæredygtig kost, viser et stort studie fra det franske universitet, INRA.

Mejeriprodukter passer fint ind i en klimavenlig kost

Et omfattende fransk forskningsprojekt viser, hvordan man med relativt få ændringer af kosten kan reducere klimabelastningen med mindst 40 p...

Ved gallafesten under World Dairy Summit valgte mange af deltagerne at bakke op om 'Rotterdam deklarationen' ved at skrive deres autograf på en stor illustration. Foto: Cashmira Hoogenraad/IDF)

Mejerisektoren gør virkelig en forskel

World Dairy Summit: Topmødet i Rotterdam gjorde det klart, at mejeribranchen spiller en afgørende rolle i opfyldelsen af FN's bæredygtigheds...

Malkekøer fodres i forsøgsstalden i Foulum (Foto: Rasmus Schmidt Jørgensen)

Oregano mod ko-bøvser

Oregano og et stof kaldet 3-NOP kan bremse dannelsen af metan i køernes vom, viser forsøg på Aarhus Universitet Foulum. ”Det her kan meget...

Jeremy Hill, IDF (tv.) og Ren Weng, FAO, havde de store smil fremme efter at have underskrevet 'Rotterdam deklarationen' om mejerisektorens bidrag til en bæredygtig udvikling af kloden. (Foto: Cashmira Hoogenraad/IDF)

FN: Mejerisektoren er afgørende for en bæredygtig udvikling af kloden

Mælkeproduktion er en central del af indsatsen for at afskaffe fattigdom og forsyne verdens befolkning med sikre og sunde fødevarer, lyder d...

Spørg eksperterne

Merete Myrup Christensen
Merete  Myrup
Ernæringschef mælk, Branchesekretariat mejeri
Se profil
Lars Witt Jensen
Lars  Witt Jensen
Marketing Project Manager
Se profil

Mette og Myte afliver mælkemyter

I fire små film på Mælken.dk tages der fat på nogle af de mest udbredte myter om mælk. I filmene får figurerne Mette og Myte skilt fup og fakta ad.

Læs mere

Ost erstatter kød på grillen

Nordex Food oplever en ’flot vækst’ i salget af grill-ost til hele Europa, og samtidig forskes der i at udvikle flere mejeriprodukter til madlavning.

Læs mere

Rundvisninger gavner mejeriers bundlinje

Mejerierne i Thise og Aabybro får gamle såvel som nye, potentielle kunder tættere på sig ved at invitere på rundvisninger i skolernes sommerferie.

Læs mere