Bæredygtighed

Dansk mælkeproduktion hører til blandt de mest klimaeffektive i verden. Men der arbejdes forsat på at øge bæredygtigheden både i stalden og på mejeriet. Læs mere om branchens indsats, forskning på området og det internationale samarbejde.

”Mælkeproduktion bidrager i høj grad til udledningen af klimagasser, men er faktisk muligt at reducere udledningen med op til 50 pct. på globalt plan,” sagde professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet, i sit indlæg på parallelsessionen ’Green Solutions’ på Nordisk Mejerikongres.

Masser af muligheder for at reducere mælkens klimaaftryk

Nordisk Mejerikongres satte fredag formiddag fokus på mejeribranchens arbejde med bæredygtighed. ...

Ved gallafesten under World Dairy Summit valgte mange af deltagerne at bakke op om 'Rotterdam deklarationen' ved at skrive deres autograf på en stor illustration. Foto: Cashmira Hoogenraad/IDF)

Mejerisektoren gør virkelig en forskel

World Dairy Summit: Topmødet i Rotterdam gjorde det klart, at mejeribranchen spiller en afgørende rolle i opfyldelsen af FN's bæredygtigheds...

Malkekøer fodres i forsøgsstalden i Foulum (Foto: Rasmus Schmidt Jørgensen)

Oregano mod ko-bøvser

Oregano og et stof kaldet 3-NOP kan bremse dannelsen af metan i køernes vom, viser forsøg på Aarhus Universitet Foulum. ”Det her kan meget...

Jeremy Hill, IDF (tv.) og Ren Weng, FAO, havde de store smil fremme efter at have underskrevet 'Rotterdam deklarationen' om mejerisektorens bidrag til en bæredygtig udvikling af kloden. (Foto: Cashmira Hoogenraad/IDF)

FN: Mejerisektoren er afgørende for en bæredygtig udvikling af kloden

Mælkeproduktion er en central del af indsatsen for at afskaffe fattigdom og forsyne verdens befolkning med sikre og sunde fødevarer, lyder d...

Spørg eksperterne

Christian Bruun Kastrup
Christian Bruun  Kastrup
Chefkonsulent, Fødevarelovgivning
Se profil
Naja Locht
Naja  Locht
Konsulent
Se profil

Michelin-kokke tryller med ost på Bornholm

Ost skal spille hovedrollen i forretten, når fire Michelin-kokke i morgen dyster ved Danmarks største kokkekonkurrence.

Læs mere

Danskernes favorit-ost er laktosefri

Nye undersøgelser slår fast, at Danbo og andre gule skæreoste er laktosefri, og det har mejerierne netop fået lov til at skrive på emballagen.

Læs mere

Meget engageret debat om klima og fødevarer på Folkemødet

Er en plantebaseret kost den mest bæredygtige måde at spise på? Sådan lød et af de spørgsmål, der satte gang i debatten på Mejeriforeningens møde, som paneldeltager Merete Myrup, ernæringschef/mælk i L&F, her refererer fra.

Læs mere