Mejeri i en sund og bæredygtig, europæisk fødevaresektor:

Mejeriforeningen besøgte folkemøderne

Madens Folkemøde

Madens Folkemøde løb igen i år af stablen på Lolland og skød dermed sommeren i gang med et spændende program med debatter, talks og selvfølgelig – masser af smagsprøver på fremtidens fødevaresektor.

Det tegner godt for debatten om vores fælles vej til en mere bæredygtig kost, at flere end 4.000 danskere lagde vejen forbi Engestofte Gods for at blive klogere på vores mad og fødevareproduktion.

Vi havde selv fornøjelsen af at være vært for en debat, der inviterede publikum til at teste påstande om mejerisektoren indenfor både sundhed, ernæring og bæredygtighed.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke alle jer, der deltog, og vores panel med Rune Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, og Michael Allerup Nielsen, næstformand i Kost- og Ernæringsforbundet, som debatterede med ernæringschef Merete Myrup fra Mejeriforeningen.

Der er mange myter og påstande, som er vigtige at få debatteret, og vi er glade for engagementet og ser frem til at fortsætte samtalen.

 

Klimafolkemøde

Klimaets Folkemøde skød efteråret i gang med et spændende program med debatter, talks og selvfølgelig – masser af smagsprøver på retter, der kan spille en stor rolle i fremtidens fødevaresektor

Det tegner godt for debatten om vore fælles vej til et mere bæredygtigt samfund, at flere end 8.000 danskere lagde vejen forbi KulturØ-pladsen i Middelbart for at blive klogere på bæredygtighed.

Vi havde selv fornøjelsen af at være vært for en debat, der dykkede ned i mejerisektorens rolle i et bæredygtigt samfund, hvor vi kom omkring, hvordan og hvorvidt mejeriprodukter kan indgå som en del af en bæredygtig kost, og stillede skarpt på, hvad mejerisektoren gør og bør gøre ift. at reducere CO2-udledninger.

Også her vil vi gerne benytte lejligheden til at takke alle jer, der deltog, og vores panel med Mikael Bellers Madsen, adfærdsanalytiker hos CONCITO, Carl Valentin, miljø- og fødevareordfører for SF, Marie Bjerre, Klima- og bæredygtighedsordfører for Venstre samt Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom, som debatterede med ernæringschef Merete Myrup fra Mejeriforeningen.

 

Vi er glade for engagementet og er sikre på, at det sidste ord ikke er sagt i den debat - vi ser i hvert fald frem til at fortsætte den gode samtale!

 

Finansieret af Den Europæiske Union. De synspunkter og holdninger, der kommer til udtryk her, er udelukkende afsenderens/afsendernes og er ikke udtryk for Den Europæiske Unions eller Det Europæiske Forvaltningsorgans for Forskning (REA)’s officielle holdning. Hverken Den Europæiske Union eller den tildelende myndighed kan holdes ansvarlige herfor. For vejledning om afbalanceret sund kost se venligst: https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/de-officielle-kostraad-godt-for-sundhed-og-klima/