12. maj 2022

”Vi har en god placering i dansk mejeribrug”

Formanden for Foreningen Danmarks Privatmejerier kunne se på tilbage endnu et godt år for medlemskredsen, da foreningen forleden afholdt ordinær generalforsamling.

”De privatejede mejerier i Danmark har gjort det godt i mange år. Vi har fortsat en plads i dansk mejeribrug, og det er sådan set kun op til os selv at styrke vores indflydelse i branchen.”

Formanden for Foreningen Danmarks Privatmejerier, mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, slog de optimistiske toner an, da han afsluttede sin beretning på foreningens ordinære generalforsamling i forgangne uge i Agro Food Park ved Aarhus.

De privatejede mejerier fremstiller ost, smør og iscreme og har i adskillige år udgjort 7-8 pct. af den danske mejeribranche, og er gennem foreningen repræsenteret i Mejeriforeningens bestyrelse, Mejeriudvalget og bestyrelsen for Mejeribrugets ForskningsFond.  

Unikt branchesamarbejde

”Vi har brug for en selvstændig Mejeriforening til at sikre det unikke branchesamarbejde, vi har i Danmark og internationalt. Men også til at varetage vores interesser i klima- og bæredygtighedsdebatten, og det har vi,” konstaterede Jens Beierholm Poulsen i sin beretning.

Mejeriforeningens bestyrelse har netop vedtaget en strategiplan for organisationens arbejde i de kommende par år. I forbindelse med formuleringen af strategien har Foreningen Danmarks Privatmejerier lagt vægt på, at medlemsmejerierne også fremadrettet kan få god rådgivning og service fra fagmedarbejdere i Mejeriforeningen.

”Medlemsservice har fortsat en helt primær plads i strategien. Det er der enighed om i bestyrelsen, og det er vi godt tilfredse med,” sagde formanden for privatmejeriernes organisation.

Efter formandens beretning var der indlæg ved Mejeriforeningens direktør Henrik Damholt Jørgensen og formand Steen Nørgaard Madsen.

 

FAKTA om Foreningen Danmarks Privatmejerier
16 aktive medlemmer, 7 firmamedlemmer og 15 passive medlemmer

Bestyrelsen i Foreningen Danmarks Privatmejerier
I forbindelse med generalforsamlingen var fire bestyrelsesmedlemmer på valg. Alle blev genvalgt.  

Bestyrelsen består af følgende personer:

Formand: Mejeriejer Jens Beierholm Poulsen, Nørup Mejeri
Næstformand: Mejeriejer Martin Aagaard Pedersen, Nordex Food A/S (genvalgt)
Mejeriejer Peter Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S
Mejeriejer N. H. Lindhardt, Aabybro Mejeri
Vice President Per Poulsen, Uhrenholt (genvalgt)
Mejeriejer Ole Jørn Frederiksen, Jernved Mejeri (genvalgt)
Mejerichef Gisle Nordlund, Grøndal Mejeri/Uhrenholt (genvalgt)