Restaurant Formel B vinder ’Årets Ret med Økologisk Ost’
Mejeriprodukter – i form af økologisk ost – havde for første gang deres egen kategori i konkurrencen Årets Ret.
Økologisk Gudenå Maestro fra Them Andelsmejeri og økologiske Tilia Mundo fra Tebstrup Gedeosteri serveret med frisk nashi pære, australsk vintertøffel, sprøde tuill på trøffel og pære, samt honning creme og olivenolie, og dertil sesam knækbrød.
Det var ingredienserne i vinderretten i Landbrug & Fødevarers konkurrence ’Årets Ret med Økologisk Ost’, en ret som køkkenchef Michael Nørtoft fra restaurant Formel B stod bag. Om retten sagde dommerne blandt andet: ’Retten har en yderst elegant brug af syre og frugtige noter, som skaber et naturligt modspil til den fede og salte ost […] En elegant og balanceret ret!’ (Artiklen fortsætter under billedet)
En kombination af de to oste Økologisk Gudenå Maestro fra Them Andelsmejeri og
økologiske Tilia Mundo fra Tebstrup Gedeosteri serveret med bl.a. nashi pære og
australsk vintertøffel sikrede Restaurant Formel B sejren i ’Årets ret med økologisk ost’.
Prisen blev uddelt mandag aften i Axelborgsalen, hvor også vinderne af ’Årets Ret med Gris’ og ’Årets Ret med Fisk & Skaldyr’ blev kåret.
En smagfuld ingrediens
Konkurrencen ’Årets Ret med …’ blev afviklet første gang i 2011, hvor der kun var én kategori: ’Årets ret med gris’. I år var konkurrencen udvidet med to nye fødevarekategorier, henholdsvis ’Fisk & Skaldyr’ og ’Økologisk Ost'.
Om baggrunden for også at afholde konkurrencen ’Årets ret med økologisk ost’ siger Anders Nicolajsen, seniorkonsulent for Foodservice og Gastronomi i Landbrug & Fødevarer og en del af juryen:
”De økologisk oste har de seneste år opnået en tårnhøj kvalitet – og det ses tydeligt på udvalget. Med konkurrencen udfordrer vi nu restauranterne til at tænke osten ind som en smagfuld ingrediens, og ikke blot et ostebord. Vi er blevet overvældet af interessen for at deltage, og det er selvsagt også et skarpt felt der er med.”
To andre restauranter var nomineret til’ Årets Ret med Økologisk Ost’:
- Alimentum, Aalborg
- Restaurant Treetop, Vejle
FAKTA – om ’Årets Ret med Økologisk Ost´2022’:
Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. Vinderen er fundet ved juryvotering, efter at de seks jurymedlemmer havde besøgt de nominerede restauranter og kokke og smagt deres konkurrenceret.
Formel B ligger på Frederiksberg og har siden 2004 haft en michelinstjerne. Restauranten vægter særligt økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd højt. Michael Nørtoft, som stod bag vinderretten, var tidligere i år i finalen om at blive årets kok i Danmark.
Se hele pressemeddelelsen