31. august 2023

På Food Festival er mejeriprodukter i sammenspil med det grønne

Den 1.-3. september løber Danmarks største madfestival af stablen: Food Festival hylder den gode madoplevelse, og festivalområdet Kål & Ko sætter fokus på hvordan mejeriprodukter og grøntsager kan gå hånd i hånd.

Når Danmarks største madfestival, Food Festival i Aarhus, afholdes er mejeribranchen selvfølgelig med. Mejeriforeningen, Arla herunder Arla Unika og Arla Karolines Køkken samt Thise Mejeri stiller op med forskellige stande og tilbud til gæsterne.
Fredag til søndag d. 1.-3. september skal mejeribranchen nemlig ses, smages og røres ved. Her kan gæsterne se, opleve og lære om, hvordan mejeriprodukter kan indgå i retter sammen med det grønne.

Workshop med mejeri og grønt

Vi skal spise flere grøntsager og frugter, sådan lyder et af de syv officielle kostråd. Men hvordan kan man så gøre det? Mejeriforeningen skal i køkkenet med kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang. Her viser Louisa Lorang tilmeldte deltagere, hvordan mælk og mælkeprodukter giver smag til grønne retter, som følger kostrådene. Dette sker som et led i kampagnen fra Mejeriforeningen ’Mælk er for fremtiden’.

”Vi er her for at vise gæsterne hvordan mejeriprodukter kan give smag og bidrage med noget velkendt, så der kommer mere grønt på tallerkenen i de danske børnefamilier”, fortæller Anja Koch Rasmussen, senior marketing manager i Mejeriforeningen.

Ostespeeddate, koklapning og linsefars

Arla er også klar til at inspirere og give viden til gæsterne. Mejeriselskabet skal vise madens vej fra jord til bord. Gæsten kan starte med at klappe en kalv, se en ko blive malket og senere få inspiration til grønne retter med mejeri. Arla Karolines Køkken inviterer gæsterne til workshop, hvor de får hænderne i en linsefars, som skal blive til burgere.

”Arla Karolines Køkkens mission er at få flere danskere i køkkenet og samtidig inspirere til hverdagsmad med bælgfrugter og grøntsager, uden det behøver at trække tænder ud i en i forvejen travl hverdag. Tværtimod er det vores mål at få nemme, grønne retter til at være et lige så naturligt valg for danskerne som alle andre hverdagsklassikere, der allerede sidder på rygraden,” fortæller Britta Surland, leder af Arlas inspirationskøkken.

Arla Unika byder på ostespeeddate og oste- og vinsmagning i samarbejde med Andersen Winery. På ostespeeddaten kan man komme på en uforpligtende ’date’ med Arla Unikas oste. På kun 30 minutter fortæller Arla Unikas ostekyndige om skimmeltyper, modning og smag. Er gæsterne klar på mere, kan de eksperimentere med oste fra Unika X-sortimentet.

Thise er klar til glade gæster

I løbet af weekenden vil gæsterne og kunne møde Thise Mejeri, som viser deres mange økologiske produkter frem og byder på smagsprøver. Er gæsterne sultne efter mere, er Thise klar med en foodtruck med salg af Thise-produkter og lidt godt til ganen.

”Vi vil gerne være med til at fejre maden, de danske fødevarer og innovationen herom”, fortæller Petter Aagesen, marketingdirektør hos Thise Mejeri.

Hos Thise glæder de sig til endnu en gang at være en del af Food Festival og vise deres håndværk frem.

”Festivalen plejer at være fyldt med glade gæster, og vi er klar til at give dem den gode oplevelse”, fortsætter han.

 

Food Festival foregår d. 1.-3. september på Tangkrogen i Aarhus. Læs mere her.

Tilmelding til "Mageløse mejerigtige madoplevelser" med Louisa Lorang og Mejeriforeningen sker her.