29. maj 2020

Nu skal pastaen og pølseretten løftes med en dosis mælk

Fire nye opskrifter på retter med mælk som en vigtig ingrediens er Mejeriforeningens bidrag til FN’s World Milk Day mandag den 1. juni. Bag opskrifterne står en populær madblogger med 30.000 Instagram-følgere.

Mælk er ikke bare noget, man drikker. Den kan også indgå som et centralt element i madretter. Det aspekt sætter Mejeriforeningen fokus på med fire nye opskrifter. De præsenteres i anledning af den 20. udgave af FN’s World Milk Day (Mælkens Dag) mandag den 1. juni på www.mælken.dk, mælken.dk’s Facebook-side og andre sociale medier.

Bag opskrifterne på chiagrød med letmælk, pasta alfredo og spansk pølseret, begge med sødmælk, samt chai iceblend med laktosefri mælk står Emma Martiny, blogger og madskribent med 30.000 følgere på Instagram.

”Vi samarbejder med Emma, fordi hun passer godt til den målgruppe, vi arbejder med, og fordi hendes madfilosofi harmonerer godt med vores budskaber på mælken.dk," siger Anja Koch Rasmussen, digital kommunikationsmedarbejder for Mejeriforeningen og tilføjer:

”Hun kommunikerer i øjenhøjde med målgruppen, og vi håber, at hun kan inspirere til at bruge mælk i forskellige retter.”

Kreativt bidrag

Anja Koch Rasmussen ser den populære madbloggers opskrifter som et spændende og kreativt bidrag i fortællingen om, at mælk og mejeriprodukter er en vigtig del af en sund kost – også i forbindelse med madlavningen.

”På den måde passer de godt til Mælkens Dag, der fokuserer på ernæring, madkultur og samfundsudvikling,” siger Anja Koch Rasmussen.

Ud over at være en central kilde til næring for mennesker over hele kloden er op mod en milliard mennesker beskæftiget i mejerisektoren på den ene eller anden måde, ifølge en opgørelse fra FN. Det sætter Mælkens Dag en fed streg under.

”Store og små mejerier, mælkeproducenter og mejeriorganisationer i det meste af verden er involveret i kampagnen. Det er flot, at man på tværs af landegrænser, kultur- og sprogforskelle kan samles om et sådant initiativ,” mener Anja Koch Rasmussen.

Del egne historier om mælk

Fejringen af den 20. udgave af Mælkens Dag begynder i dag, fortsætter i weekenden og kulminerer mandag den 1. juni. Til at støtte beretningen om mælkens store betydning har den internationale mejeriorganisation Global Dairy Platform udviklet materialer om mælk og mejeriprodukter. Der er bl.a. tale om opskrifter, pressemeddelelser og videoer om ernæring, smag og madkultur samt mejeribrug, som kan ses på diverse digitale kanaler.

”Men Mælkens Dag lægger i høj grad også op til, at man deler sine egne historier, film og billeder om mælk på de sociale medier,” påpeger Anja Koch Rasmussen.

Man kan følge og deltage i den globale fejring af mælk på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram under #WorldMilkDay og #EnjoyDairy. Hashtaggene blev sidste år brugt i forbindelse med 664 mio. visninger og posteringer af opslag.

Fire opskrifter med mælk

Til Mælkens Dag har blogger og madskribent Emma Martiny udviklet fire opskrifter med forskellige slags mælk samt en række andre mejeriprodukter:

  • Chiagrød med mælk – letmælk
  • Pasta Alfredo med forårsgrønt – sødmælk
  • Spansk pølseret – sødmælk
  • Laktosefri chai iceblend – laktosefri mælk

Opskrifterne kan ses fra 1. juni på www.mælken.dkFacebook og Emma Martinys digitale kanaler.

Mælkens dag

  • Blev lanceret i 2001 af FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO.
  • Har til formål at øge opmærksomheden om mælks og mejeriprodukters næringsmæssige og økonomiske betydning.
  • Blev sidste år markeret med 426 begivenheder i 68 lande over hele kloden.
  • Læs om begivenheden på mejeribranchens internationale hjemmeside for Mælkens Dag.

 

Vil du vide mere?