16. oktober 2023

Mejeriforeningens formand taler ved World Dairy Summit


Den internationale mejeriorganisation IDF mødes i disse dage, og flere danskere, blandt andre Mejeriforeningens formand, er på podiet med budskaber om ernæring, sundhed, klima og bæredygtighedsarbejde. 

Mejeriforeningens formand er med på podiet, når den internationale mejeribranche i denne uge mødes til World Dairy Summit 2023 16.-19. oktober i Chicago. Det er organisationen International Dairy Federation (IDF), som hvert år afholder konferencen.

Steen Nørgaard Madsen er tirsdag 17. oktober med i panelet ved debatten ”Dairy Farming Around the World: Today's Focus, Tomorrow's Vision”.


Han vil blandt andet komme ind på den danske mejeribranches mange initiativer på bæredygtighed, og hvordan mejerierne de seneste mange år – hver især – har arbejdet med klima, dyrevelfærd, natur og biodiversitet. Han vil også markere dansk mejeribrugs nye branchetiltag med fælles klimaregnskab og klimatjek på tværs af virksomheder.


Mejeriforeningens ernæringschef Merete Myrup deltager i paneldebatten ”Food Based Dietary Guidelines – Science, Trends, and Impacts”, og chefkonsulent Christian Bruun-Kastrup leder paneldebatten “Emerging Chemical Contaminants: Impacts and Solutions for the Dairy Industry”.

Hvad er IDF?

• IDF er den internationale mejeriorganisation, som siden 1903 har leveret videnskabelig og teknisk ekspertise til alle interessenter i mejerikæden. Mejeriforeningen har været medlem siden starten i 1903.

• Mejeribranchen i 39 lande er medlem af IDF, som dermed repræsenterer 74 procent af den globale produktion af rå mælk.

• IDF er et netværk af cirka 1.200 tværfaglige eksperter, som arbejder i 17 stående udvalg og 3 taskforces, der leverer videnskabsbaseret ekspertise. IDF er f.eks. aktiv i forhold til ISO Standarder for international handel, lige som IDF-eksperter har udviklet den metode, der nu danner grundlag for mejerisektorens klimaopgørelser. Det er også den, der ligger til grund for dansk mejeribrugs klimaregnskab og klimatjek. Andre områder, som IDF-udvalg beskæftiger sig med, er ernæring/sundhed, mejeriteknologi og fødevaresikkerhed.

• Der er ca 50 danske medlemmer af IDF, bl.a. Mejeriforeningen, Arla Foods, Chr. Hansen, FOSS, SEGES, Landbrug & Fødevarer, EUROFINS, Q-Interline og Københavns Universitet.