Mælkens Dag sætter fokus bæredygtighed
’World Milk Day’ markeres i dag over hele verden på sociale medier. Mejeriforeningens bidrag er fire film om landbrugets og mejeriernes tiltag med at reducere klimaaftrykket og skabe lokale arbejdspladser.
Bæredygtighed er temaet for dette års fejring af World Milk Day den 1. juni. I Danmark bidrager Mejeriforeningen med fire film, der viser, hvordan mælkeproducenter og mejerier arbejder målrettet med at sikre en mere bæredygtig produktion af mælk.
”Filmene giver et godt billede af de mange forskellige bæredygtige tiltag, danske landmænd og mejerier arbejder med,” siger Anja Koch Rasmussen, digital kommunikationsmedarbejder i Mejeriforeningen.
Biodiversitet på marken
De fire videoer ligger på maelken.dks Facebookside. Her kan man se, hvordan Them Andelsmejeri med sin brug af lokal arbejdskraft og lokale leverandører spiller en central rolle i udviklingen af en bæredygtig økonomi i landdistrikterne.
I en anden video fortæller mælkeproducent Holger Hedelund Poulsen, hvordan han omlægger til at være selvforsynende med foder, fx egenproduktion af hestebønner, for at undgå brug af importeret soja.
Mælkeproducent Ebbe Hvelplund tager seerne med på en markvandring og forklarer, hvordan han ved at bevare diger og skel giver plads til et rigt plante- og dyreliv, der skaber en høj biodiversitet.
Kløvergræs binder kulstof
Den tredje landmandsfilm handler om Torsten Wetche. Han har valgt, at hans køer ikke skal fodres med noget, som mennesker kan spise. Derfor græsser hans køer på kløvermarken i stedet for at få importeret soja. Kløvergræs har desuden den fordelagtige egenskab, at det kan binde kulstof til jorden og forhindre, at det slipper ud i atmosfæren.
#WorldMilkDay
Man kan følge – og deltage i – den digitale og globale fejring af mælkens dag på sociale medier som Facebook, Twitter og Instagram under hashtaget #WorldMilkDay samt #EnjoyDairy #MælkErForLivet og #EnjoyItsFromEurope.
World Milk Day er indstiftet i 2001 af FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO).