Klar med danske øko-oste ved stort mad-arrangement i København
Der er innovation, kreativitet og ikke mindst velsmag med ved bordet, når Ost & ko og Mejeriforeningen inviterer til ostesmagning fredag 23. august og disker op med en osteanretning til ved Den store Søndagsfrokost søndag 25. august - begge dele ved årets udgave af Copenhagen Cooking.
”Komplekse og innovative oste pibler frem i den danske ostekultur. Aldrig har vi haft så mange lokale kvalitetsoste at være stolte af. Det vil vi gerne fortælle om og vise frem – og fremfor alt give osteelskende forbrugere, gourmander, madprofessionelle og gastronomiske formidlere mulighed for at smage på og opleve, og lære ostene og deres muligheder i madlavningen bedre at kende,” siger Lars Witt fra Mejeriforeningen, Ost & ko.
Ost & ko er derfor med, når København sætter fokus på mad ved det store, brede arrangement Copenhagen Cooking i denne uge. Copenhagen Cooking er en årligt tilbagevendende madfestival i hjertet af København. Her samles kokke, restauranter, producenter, formidlere, kulturinstitutioner og madfolk til 10 dages fejring af den danske madscene og alle dem, der hver dag går til gryderne for at løfte, udvikle og nytænke dansk gastronomi. Copenhagen Cooking blev startet i 2004 af Wonderful Copenhagen. Det er Food Organisation of Denmark, der organiserer og afvikler festivalen.
Copenhagen Cookings formål er blandt andet er at skabe et fællesskab om at udforske smagsoplevelser, og her passer Mejeriforeningen og Ost & ko aktiviteter rigtigt godt ind.
God smag og mangfoldighed i danske oste
Ost & ko stiller blandt andet op med en gratis oste-servering, som består af seks udvalgte europæiske økologiske oste fra seks forskellige danske mejerier.
Smagningen er et element i arbejdet med at gøre danskerne opmærksomme på den gode smag og mangfoldighed, der findes blandt europæiske økologiske oste.
Deltagerne ved de 45 minutters kommenteret smagning af 6 kræsent udvalgte danske økologiske oste, kan blive klogere på ostenes smag, kvalitet, udtryk og anvendelse i det danske sommerkøkken.
”Vores mål er at inspirere til endnu større osteinteresse og smagsmæssig eventyrlyst og opmærksomhed på ostehandlerens, gårdbutikkens og kølediskens mange danske specialoste, som sagtens kan tage kampen op med udenlandske oste.”
Gratis billet kan bestilles her.
Fem frække til Den Store Søndagsfrokost
De danske økologiske oste er også på bordet ved den ikoniske fællesspisning ”Den Store Søndagsfrokost”, søndag 25. august.
Her serverer Ost & ko fem frække økologiske specialoste fra en håndfuld af kongerigets skarpeste ostemagere. Glæd dig til blødt, fast, friskt, modent, blidt, intenst, hvidt, gult og blåt ostehåndværk i verdensklasse - serveret med saftig økologisk surdejsbolle fra Jalm&B.
Den Store Søndagsfrokost kræver billet, som kan købes her.