01. maj 2017

Og de nominerede er …

Fem butikker er med i kapløbet om Mejeriprisen 2017.

Kampen om Mejeriprisen 2017 spidser nu til, efter at fem butikker er blevet nomineret. Det er anden gang Landbrug & Fødevarer uddeler prisen, som skal være med til at sætte fokus på detailkædernes indsats i mejerikøleren.

Igen i år uddeles der priser i to kategorier: discount og supermarked. Tre butikker er nomineret i discount: Lidl, Thisted, Rema1000, Allerød og Netto, Nørrebrogade, København N. I kategorien ’Supermarkeder’ er der to nominerede: Meny Hørsholm og Bilka One Stop, Fields, København S.

Hen over sommeren vil de fem butikker på baggrund af uanmeldte jury-besøg blive bedømt ud fra en række kriterier, før de endelige vindere kåres til branchens store festdag, Fødevaredagen, den 26. september på Hindsgavl Slot.

Nogle af de kriterier, juryen vil lægge vægt på, er: at forbrugerne tilbydes friske varer, inspiration med sæson-aktualitet, et bredt sortiment, afdelingens synlighed og placering i butikken og nytænkning af kategorien.

Oprindelse og friskhed er afgørende

Jurymedlem og ansvarlig for Mejeriprisen i Landbrug & fødevarer, Vickie Enné Ryge, glæder sig over det stærke felt blandt de nominerede:

”Vi har set et stort engagement hos butikkerne i forhold til oprindelse og friskhed. Den danske oprindelse er afgørende for kunderne, og mejeriafdelingens friskhed er vigtig som signalværdi, fordi det vidner om butikkens holdning til friskhed – også i forhold til andre kategorier,” siger hun.

En del af Fødevareprisen

Mejeripris-juryen består i år af: Erik Rasmussen, Them Andelsmejeri; Lars Witt, Mejeriforeningen; Majbritt Hansen, Meny; Mogens Poulsen, Thise Mejeri; Nikka Friis Jørgensen, Naturmælk; Søren Edelholt, Arla Foods; Torben Lund, Rema1000; Vickie Enné Ryge, Landbrug & Fødevarer.

Mejeriprisen er en del af Fødevareprisen, som Landbrug & Fødevarer introducerede i 2016. Prisen gives til butikker, som gør en særlig indsats på de tre områder ’mejeri’, ´kød’ samt ’frugt og grønt’.

Sidste års vindere af Mejeriprisen var Lidl i Thisted (discount) og Meny i Hellerup (supermarked).

Mejeriprisen finansieres af Mælkeafgiftsfonden.

Læs mere om Mejeriprisen her