16. maj 2017

Klar til at udvikle fremtidens mejeriprodukter

Med H.K.H. Kronprinsesse Mary i spidsen indviede Arla tirsdag selskabets nye, globale innova- tionscenter i Skejby.

En dansk kronprinsesse, landbrugs- og fødevareministre fra Danmark og Nigeria, en aarhusiansk borgmester og en lang række udenlandske ambassadører var blandt de flere hundrede gæster, som tirsdag den 16. maj deltog i den officielle åbning af Arlas Innovationscenter i Agro Food Park i Skejby.

I sin åbningstale tog Arlas adm. direktør Peder Tuborgh afsæt i perspektiverne i det nye center:

”Med åbningen af dette center afgiver vi et løfte til vores 12.000 landmænd, vores kunder og forbrugerne om at bringe innovation til det næste niveau. Arla har et mission-statement, der hedder ’create the future of dairy’ og det kan kun lykkes gennem storslået innovation i denne fantastiske bygning,” sagde han og understregede samtidig mejeribranchens potentiale - og forpligtelse - til at løse nogle af verdens store udfordringer.

”I 2050 bliver vi ni mia. mennesker på planeten og allerede i dag er der mange, der ikke har adgang til sund og nærende mad. Det her hus handler blandt andet om at brødføde en voksende befolkning, bekæmpe overvægt og gøre det på en måde, der ikke ødelægger vores klima.”

Ifølge Peder Tuborgh er det ikke tilfældigt, at det nye center er blevet placeret i Agro Food Park i Skejby. ”Danmark har verdens tredje største fødevareklynge, og dens fysiske epicenter er her i Skejby - det er et ’cool’ sted at befinde sig,” sagde han.

Fakta om…

ARLA INNOVATION CENTRE
10.000 kvm. med pilotmejeri, flere laboratorier og en lang række faciliteter, som er designet til at fremme kreativitet og tværfaglige projekter.
Pris: 270 mio. kr.
Antal ansatte: 90 - som forventes at stige til 200.