Ildsjæle belønnes

En ny pris hylder dem, der gør en indsats for at give børn og unge gode madvaner. Prisen uddeles i forbindelse med Arla Food Fest i Kongens Have.

Branchen
Arla
Børn
Events
Ernæring
Overskuddet fra Generation Food Award går ubeskåret til Arla Fondens mål om at få 10.000 børn på MADlejr. (Foto: Niels Åge Skovbo)

Et helt nyt initiativ løber i aften (fredag) af stablen i forbindelse med Arla Food Fest i Kongens Have i København. Her vil vinderne af den nye pris, Generation Food Award, blive udpeget. Målet med den nye prisuddeling er at hylde de ildsjæle, der gør en ekstraordinær indsats for at sikre børns madvaner og samtidig rejse midler til, at flere børn kan lære om mad og måltider på Arla Fondens MADlejr.

"Vi vil gerne hjælpe de næste generationer til at få bedre madvaner og en bedre forståelse af mad generelt. Derfor har vi iværksat Generation Food Award, så vi kan hylde de folk, der gør en særlig indsats for at lære vores børn og unge gode madvaner, så vi kan sikre, at de tager det med ind i deres voksenliv og bevarer et sundt og naturligt forhold til mad", forklarer Jakob Knudsen, der er landedirektør hos Arla.

Store fødevareaktører bakker op
Hele arrangementet er bygget på sponsorater, og overskuddet går ubeskåret til Arla Fondens mål om at få 10.000 børn på MADlejr – et initiativ, som Arla Fonden driver. Her arbejder skolebørn i en uge med råvarer, mad og bæredygtighed, så børnene får en bedre madforståelse. Lige nu er der plads til 1600 børn på den ene MADlejr, der ligger på Fyn, og 60 procent af ansøgerne må hvert år afvises.

Flere af landets store fødevareaktører bakker op om Generation Food Award. Sammen med initiativtagerne, Arla og Copenhagen Cooking & Food Festival, har de fundet en pris, de vil sponsorere, og som de også har fundet nominerede til.

Børn og voksne udpeger vinderne
Til årets prisuddeling vil de medvirkende fødevareaktører tilsammen uddele seks priser. Økologisk Landsforening uddeler prisen for Bedste økologi for næste generation. Føtex uddeler en pris for Bedste økologiske børneprodukt. Arla Fonden uddeler prisen for Bedste læringsforløb. Arla uddeler prisen for Bedste digitale initiativ. Copenhagen Cooking & Food Festival uddeler prisen for bedste innovation Breaking the NEW, mens Danish Crown står for den sidste pris Gå til gryderne.

En jury bestående af Timm Vladimir, Claus Meyer, Louisa Lorang og tre skoleelever, der har været på MADlejr, beslutter så, hvem af de nominerede der løber med prisen.

Arla Food Fest fortsætter i Kongens Have resten af weekenden.

Læs mere om arrangementet og de nominerede her

Og læs om Arla Food Festival her

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere