Arla lukker Thrane Mejeri

Arla Foods stopper sin produktion af rygeoste på Thrane Mejeri i Odense på grund af et faldende salg. Mejeriet lukker i begyndelsen af oktober.

Branchen
Arla
Mejeri
Produktion
I begyndelsen af oktober bliver de sidste rygeoste produceret på Thrane Mejeri. (arkivfoto)

Arla Foods har besluttet at lukke Thrane Mejeri, der producerer rygeoste under Thrane Mejeri varemærket. Lukningen sker på grund af et vigende salg af rygeoste, og fordi produktionen på mejeriet ikke længere er tidssvarende og tilstrækkelig lønsom. Dermed stopper Arla Foods sin produktion af rygeoste i Danmark.

"Det er ikke længere rentabelt for Arla Foods at fortsætte den unikke produktionsform af rygeoste på Thrane Mejeri. De seneste år har vist et fald i salget af rygeoste, og samtidig vil det kræve en større investering at sikre en langsigtet produktion på Thrane Mejeri," siger mejeridirektør i Arla, Ole E. Hansen.

Medarbejdere hjælpes videre
Produktionen på Thrane Mejeri stopper i begyndelsen af oktober. Sammen med medarbejdernes fagforeninger vil Arla nu udarbejde en plan for at sikre, at mejeriets syv medarbejdere får gode betingelser for deres videre jobsituation.

Thrane Mejeri er Arla Foods’ mindste danske mejeri med en årlig produktion på ca. 260 ton rygeost.

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere