01. januar 2016

Højt humør i Herning

Nyt udstillingskoncept skabte liv og stemning under årets udgave af Danish International FOOD Contest i Messecenter Herning.

Ikke alt var, som det plejede til den store fødevaredyst og ditto udstilling i Herning i år. På det rent praktiske plan var Danish International FOOD Contest (DIFC) således blevet flyttet fra hal M til Messecentrets tre sammenhængende J-haller, hvor arrangørerne som noget helt nyt havde valgt at fordele de godt 1.400 udstillede fødevarer mellem virksomhedernes stande. En opstilling, der skabte masser af liv overalt i hallerne, da gæsterne på sin vis blev ’tvunget’ til at gå på opdagelse i alle udstillingens kroge.

En anden bemærkelsesværdig hændelse var, at Holstebro Mejeri ikke løb med begge smørmesterskaber i mejeridysten. Britiske Westbury Dairies Arla Foods vandt således den internationale smørkonkurrence med en 250 g ’Unsalted Butter’ i folie, mens de sejrsvante smørproducenter fra Holstebro måtte ’nøjes’ med et Danmarksmesterskab i kategorien. For 10. gang i træk i øvrigt (se de øvrige vinderne nederst på siden).

”Hallerne summede af liv”

Med til at skabe aktivitet i hallerne var en række nye workshops, hvor publikum under vejledning af eksperter kunne lære at smage på vin og øl eller i det hele taget stifte bekendtskab med kunsten at smage og sætte ord på oplevelsen. Dertil var der som altid masser af folk omkring de stande, hvor kokkeelever tilberedte og serverede små, spændende anretninger. Når udstillingens tovholder og sekretær, seniorkonsulent Lars Johannes Nielsen fra Landbrug & Fødevarer, bliver bedt om at samle op på årets udgave af DIFC, er det da også det høje aktivitetsniveau, han fremhæver.

”Hallerne summede af liv begge dage – fra tidlig formiddag til vi lukkede sidst på eftermiddagen. Det var lidt af et eksperiment, at vi i år havde valgt at mikse produktborde og virksomhedsstande. Men stort set alle, jeg har talt med under og efter udstillingen, syntes, at det var en god idé. Fordi det gav liv og stemning. Gæsterne nød virkelig at gå på opdagelse og møde noget nyt undervejs,” fortæller han.

”Derfor glæder det mig også, at Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse og direktion i år havde valgt at lægge vejen forbi på udstillingens åbningsdag. Det er min fornemmelse, at alle fik et godt indtryk af udstillingen og det store potentiale, der ligger i at samle en bred vifte af fødevarer til en udstilling, hvor fagfolk fra forskellige brancher kan mødes og lade sig inspirere af hinanden.”

Årets udgave af DIFC var uden FoodTech og med reduceret deltagelse af de skandinaviske mejerier. Knap 3.000 mennesker besøgte udstillingen i løbet af den 5. og 6. november, hvilket er det normale niveau for den udgave af udstillingen. ”Mange troede, at der var publikumsrekord i år. Det vælger jeg at se som et godt tegn,” lyder det muntert fra Lars Johannes Nielsen.

Vinderne af Danish International FOOD Contest 2013

Ost
Vinder af International DAIRY Contest: Bornholms Andelsmejeri med en 4 kg danablu 60+.
Danmarksmester: Bornholms Andelsmejeri med en 4 kg danablu 60+.

Smør
Vinder af International DAIRY Contest: Arla Foods Westbury Dairies med en 250 g ’Unsalted Butter’.
Danmarksmester: Holstebro Mejeri med Lurpak Spreadable 500 g

Konsum
Vinder af International DAIRY Contest: Arla Foods Linköping Mejeri med en creme fraiche med soltørret tomat og feta.
Danmarksmester: Arla Foods Christiansfeld Mejeri med madlavningsfløde 18 pct., 500 ml. 

Rapsolie
PureOil, DLG Food med ’Gyldenmark’ økologisk.

Most, saft, saucer m.m.
Kernegaarden, Fejø Mosteri med ’Fejø most’.

Grønt
Gloria Mundi, Rosborg A/S med ’Gloria Mundi Rød havesyre’. 

Øl
Bryggeriet Vestfyen med ’Willemoes Porter’.

Honning
’Schackenborg Honning’ produceret af Tonny Tychsen, Ellum Biavl.

DIFC prisen
Selleberg Specialiteter med en kirsebærsauce.


MEJERIBRUGETS GOURMETPRIS

Ost
Arla Foods Høgelund Mejeri med blåskimmelosten Unika Høgelundgård.

Smør
Arla Foods Slagelse Mejericenter med Unika økologisk gammeldags kærnet smør med Læsø salt.

Øvrige mejeriprodukter
Naturmælk med Biodynamisk Hømælk.