Digital køkkenassistent hjælper forbrugerne i kampen mod madspild
Alt for mange fødevarer ender i skraldespanden. Ny digital køkkenassistent fra Mejeriforeningen hjælper forbrugerne med at forvandle triste rester til spændende måltider.
Hver dansker smider i gennemsnit 47 kg mad ud om året. Vel at mærke fødevarer, der sagtens kan spises, men blot er blevet ’tilovers’ i den daglige madlavning.
Det vil Mejeriforeningen gøre noget ved, og derfor har organisationen nu lanceret et initiativ, der skal inspirere forbrugerne til at bruge madrester på nye måder – og inden sidste udløbsdato.
Under overskriften ’Red resterne’ inviteres alle interesserede ind på en hjemmeside, hvor man blot skal indtaste de madrester, man nu har liggende i køleskabet eller andre steder. Kort tid efter får man en opskrift, der trin for trin beskriver, hvordan man får et appetitvækkende måltid ud af de forskellige ingredienser. Opskrifterne bliver skabt ved hjælp af Chat GPT’s AI-teknologi – altså kunstig intelligens.
”Det er jo ikke altid man lige har den gode idé eller det fornødne overskud til at finde en opskrift på nettet eller i reolen. Derfor tror vi, at mange vil have glæde af den ’digitale køkkenassistent’, der leverer en skræddersyet løsning i løbet af nul komma fem,” siger Senior Marketing Manager Rasmus Flade Nielsen fra Mejeriforeningen.
”De færreste af os bryder sig om at smide god mad ud, men ender alligevel med at gøre det i et eller andet omfang. Her kan ny inspiration være med til at gøre en forskel, og måske endda gøre det til lidt af en sport at få ryddet ud i resterne. Det er i hvert fald tanken bag vores nye opskriftsservice.”
Mejeriprodukter pifter salaten op
Ifølge Rasmus Flade Nielsen er det oplagt, at en organisation som Mejeriforeningen lancerer et initiativ mod madspild.
”Mad er en vigtig ressource, og ligesom andre aktører i fødevarebranchen har mejeribranchen et ansvar for at forhindre at gode fødevarer går til spilde. Det kan vores ’køkkenassistent’ forhåbentlig give et lille bidrag til sammen med en masse andre initiativer mod madspild.”
”Vores mejerier producerer mejeriprodukter for at de skal blive spist. Vi har ingen glæde af at en rest creme fraiche eller et stykke ost står og bliver for gammelt i køleskabet, når vi ved, at der er et utal af muligheder for at anvende produkterne til for eksempel at pifte en salat op. Det kan vores opskriftsservice give en masse gode bud på. Og på den måde slår vi to fluer med et smæk: Vi hjælper forbrugerne i kampen mod madspild, samtidig med at de får nogle tips til hvordan mejeriprodukter kan være en rigtig god ingrediens, når man skal lave noget spændende ud af sin madrester,” siger han.
Prøv selv:
Test den digitale køkkenassistent her