Agro Food Park skal i verdenseliten
I 2030 skal 3.000 mennesker arbejde med fødevarer og innovation i parken ifølge en ny udviklingsplan.
”En af de bedste innovationsparker for fødevarer i verden.”
Sådan lød visionen, da Steen Nørgaard Madsen onsdag bød velkommen til præsentationen af den nye udviklingsplan for Agro Food Park i Skejby ved Aarhus. Ud over at være formand for Mejeriforeningen er Steen Nørgaard Madsen også formand for styregruppen i Agro Food Park.
”Udviklingsplanen peger frem mod år 2030, og på det tidspunkt er det ambitionen, at 3000 medarbejdere og studerende skal have deres gang her. Planen sikrer, at her fremover bliver optimale rammer for alle relevante spiller i fødevareklyngen,” sagde Steen Nørgaard Madsen i sin velkomsttale.
Bofællesskab skal løfte forskning
Agro Food Park er ejet Landbrug og Fødevarer, og er i dag arbejdsplads for 1.000 ansatte. I begyndelsen af 2017 tager Arla Foods desuden sit nye globale innovationscenter på stedet i brug. Bofællesskabet skal løfte dansk fødevareforskning, og sætte yderligere gang i væksten i den danske landbrugs- og fødevaresektor.
”Agro Food Park bliver et sted, hvor de bedste hjerner udvikler de bedste ideer, der munder ud i nye og attraktive fødevarer i en verden, hvor vi skal producere mere med mindre. Det kræver nytænkning af os alle, og Agro Food Park bliver stedet, hvor det sker, og hvor man skal være, hvis man vil være en del af fremtiden,” sagde Steen Nørgaard Madsen.
Cirka 300 interesserede var mødt op for at høre om planerne og se, hvad nogle af de foreløbig 75 virksomheder i parken kan tilbyde af viden og nytænkning