Sol og familiefester redder is-sæsonen

Varmt vejr og konfirmationer i august har igen fået is-produktionen på Aabybro Mejeri op i fulde omdrejninger og det giver håb om at kunne indhente det mistede under forårets corona-nedtur.

is
Mejeri
Produktion
Hedebølgen har sat gang i is-spisning og is-produktion på Aabybro Mejeri. Arkivfoto
Hedebølgen har sat gang i is-spisning og is-produktion på Aabybro Mejeri. Arkivfoto

Endelig kom sommervarmen, og endelig kan tusindvis af unge nu blive konfirmeret, efter at den traditionelle forårsfest måtte udsættes på grund af coronasituationen.

De to ting vækker glæde på Aabybro Mejeri, der først og fremmest lever af at producere is. Her har man en del at skulle indhente, efter at mejeriet i løbet af foråret mistede 30 pct. af omsætningen.

Fyldte lagre og aflyste konfirmationer
For ejeren af Aabybro Mejeri, N.H. Lindhardt, kunne forårets nedlukning af Danmark næsten ikke være kommet på et dårligere tidspunkt, og datoen 11. marts står meget tydeligt i hans erindring.

”Jeg må indrømme, at jeg den dag gik lidt i panik,” siger den ellers så sindige nordjyde.

”I løbet af januar og februar havde vi – som vi plejer – fyldt lagrene med islagkager til forårets konfirmationer og fester, der nu blev aflyst. Vi sendte derfor seks medarbejdere hjem med lønkompensation, for der var i hvert fald ingen grund til at producere mere is,” fortæller N.H. Lindhardt.

Han betegner det som ’lidt træls’, at mejeriet de følgende tre måneder ikke solgte en eneste islagkage, ligesom mejeriets produktion af smør, is og softicemix til cateringbranchen gik helt i stå.

Alternativt cafésalg
Selv om mejeriet på den front mistede en god del af sin omsætning, havde supermarkederne stadig godt gang i salget af mejeriets liter-is.

”Heldigvis gik det ligesom under finanskrisen, hvor vi i øvrigt havde nogle af vores bedste år: Da folk ikke kunne komme ud at spise, brugte de i stedet nogle ekstra penge på god is og andre fødevarer, så de kunne hygge sig derhjemme,” fortæller N.H. Lindhardt.

Som alle andre restauranter måtte også mejeriets café holde lukket på grund af corona-restriktionerne, men her blev det problem løst ved at pille vinduerne ud.

”Så kunne vi servere ud gennem caféens vinduer, og på den måde fik vi solgt rigtig meget is fra caféen og mejeriets butik solgte også godt.”

Travlhed igen
Nu kører produktionen af is på Aabybro Mejeri så igen for fuldt tryk.

”Faktisk går jeg og tænker, at vi skulle have produceret noget mere til lager – men det er da absolut et positivt problem, og der er jo 24 timer i døgnet,” konstaterer N.H. Lindhardt.

Han regner derfor med, at det bliver muligt at indhente de 30 pct., mejeriet mistede på omsætningen i foråret.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere