Skolemælk lægger op til nye rekorder

’Rekord i sport’ er en ny undervisningsaktivitet fra Skolemælksordningen, som sætter fokus på bevægelse i 0.-3. klasse.

Børn
Skolemælk
Aktiviteter
Brian Lykke, kendt af mange yngre børn fra Ramasjang i DR, er den klodsede kommentator i 'Rekord i sport', der skal give børnene lyst til at bevæge sig.
Brian Lykke, kendt af mange yngre børn fra Ramasjang i DR, er den klodsede kommentator i 'Rekord i sport', der skal give børnene lyst til at bevæge sig.

Klar! Parat! Løb, spring eller kast! Starten er gået til ’Rekord i sport’ – en ny kampagne for 0.-3. klasse fra Mejeriernes Skolemælksordning, der lægger op til undervisning gennem aktiv leg og læring.

”Vi vil gerne fremhæve, at sundhed ikke kun handler om det, man spiser og drikker, men også om at bevæge sig. Det skal ’Rekord i sport’ give børnene lyst til,” siger senior marketing manager Louise Basic Poulsen fra Skolemælksordningen.

Derfor lægger ’Rekord i sport’ op til, at børnene skal ud af klasseværelserne og prøve kræfter med 100 meter løb, hammerkast, længdespring og stafetløb. Konkurrenceelementet er nedtonet i læreroplægget til aktiviteterne, som eleverne kan ’varme op’ til ved at se videoer med tips om hver af de fire discipliner.

En gennemgående figur i de små film er den klodsede sportskommentator Jørgen Lethmælk.

”Humor og genkendelighed er vigtig, når man formidler til børn, og derfor spilles kommentatoren af komikeren Brian Lykke, som stort set alle mindre børn kender fra Ramasjang i DR,” forklarer Louise Basic Poulsen.

Mælkekarton som startpistol
En af filmene viser, hvordan man kan sætte et 100 meter løb i gang med et brag ved at træde hårdt på en tom skolemælk med låget skruet på. Det er et af flere eksempler på, hvordan skolemælkskartonerne og -lågene kan bruges, når børnene skal have pulsen og humøret op på idrætspladsen.

Mælkens låg prydes af klistermærker, hvor man kan læse om, at verdens længste hammerkast udført af en kvinde er 82,98 meter, det længste mandlige hop på skateboard er 3,07 meter og andre vilde toppræstationer.

Rekorder og sportsgrene er også i fokus i et brætspil og en quiz, der sammen med lærervejledninger og andet materiale kan hentes gratis og læses om her.

Flere tilmeldinger
’Rekord i sport’ er inspireret af Skolemælks ’Lær om dyr’-kampagne, som var en stor succes ved skolestarten i 2019, ifølge Louise Basic Poulsen:

”Vi modtog mange ekstrabestillinger af spil og dyreklistermærker og fik mange positive meldinger fra både lærere og forældre om, at ’Lær om dyr’-undervisningsmaterialerne er relevante og af høj kvalitet.”

Hun tilføjer, at dyrekampagnen også bidrog til, at flere børn blev tilmeldt Skolemælksordningen.

”Nu håber vi selvfølgelig, at ’Rekord i sport’ også giver gode resultater. Vi synes, at skolemælk er et godt og sundt tilbud, vi vil slå lidt på tromme for. Samtidig har vi som branche et samfundsansvar for at motivere børn til at finde glæden ved en sund livsstil,” siger Louise Basic Poulsen.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere