Oplev økodag hjemme fra sofaen

Søndag den 19. april lukkes de økologiske malkekøer på græs, og det kan hele Danmark følge med i live på nettet fra kl. 11:30. På grund af Coronakrisen bliver årets økodag afviklet uden tilskuere ude på gårdene.

Events
Malkekøer
Økologi
Økologiske malkekøer i fuld fart på vej til græsmarken. I år kan man opleve synet foran skærmen derhjemme, da der sendes live fra fire jyske gårde. Foto fra sidste års arrangement på Karensminde ved Silkeborg, hvor tilskuerne stod tæt for at få et glimt af de galoperende køer.
Økologiske malkekøer i fuld fart på vej til græsmarken. I år kan man opleve synet foran skærmen derhjemme, da der sendes live fra fire jyske gårde. Foto fra sidste års arrangement på Karensminde ved Silkeborg, hvor tilskuerne stod tæt for at få et glimt af de galoperende køer.

Økodag har for længst etableret sig som en årlig udflugt, hvor børn, forældre, bedsteforældre og andet godtfolk drager på landet for at opleve de økologiske malkekøer blive lukket på græs en søndag i april. Sidste år trak arrangementet godt 200.000 gæster fordelt på 59 gårde over hele landet.

På søndag den 19. april lægges der op til endnu en runde af den populære begivenhed, men på grund af Coronakrisen bliver det uden de mange gæster, som traditionen tro stuver sig sammen foran stalddørene og langs markerne for at se og høre flokken af køer, der spurter ud på det grønne græs. I stedet bliver der rig mulighed for at alle interesserede kan følge de forårskåde køer hjemme foran skærmen, da Økodagen i år bliver transmitteret live på arrangementets hjemmeside og Facebookside.

Showet starter kl. 11:30, hvor TV-værterne Anders og Katrine fra DR Ramasjang byder velkommen til malkekvægsbedriften Sommerbjerggård ved Ejstrupholm. I løbet af dagen bliver der desuden klippet til livesending fra yderligere tre medvirkende gårde ved henholdsvis Kolding, Vildbjerg og Vorbasse.

Fokus på dyrevelfærd
”Publikum er med på første parket til Økodag,” siger Michael Langberg, markedschef i Økologisk Landsforening. ”Så selvom man ikke kan møde fysisk op i år, er der mulighed for at få hele oplevelsen for fuld udblæsning og måske endda får endnu mere ud af sit besøg foran skærmen.”

Allerede nu kan publikum selv varme op til Økodag på hjemmesiden økodag.dk, hvor man kan blive klogere på de økologiske køer og spille Quiz & Ko.

”Økodag handler om at sætte fokus på dyrevelfærd og formidle, hvordan man som forbruger også er med til at støtte naturen og biodiversiteten, når man køber mælk fra økologiske køer. Under normale omstændigheder er der udstillinger og dialog på Økodag-gårdene, men i år har vi flyttet den del online,” forklarer Michael Langberg og tilføjer, at den viden, som ligger online, lever videre efter Økodag.

Økodagen arrangeres af Økologisk Landsforening og mejeriselskaberne Arla, Thise Mejeri, Them Andelsmejeri, Naturmælk og Øllingegård.

Her sendes Økodag live
Økodagens hjemmeside
Facebooksiden I love Øko
De medvirkende mejeriers sociale medier.

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere