Forældrehåndbog er en gratis ’sællert’

Gennem 13 år har Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen ’Sund & glad skolestart’, som er blevet et hit i landets grundskoler.

Børn
Sundhed
Branchen
Skolemælk
Årets udgave af forældrehåndbogen 'Sund & glad skolestart' er klar til at blive sendt ud til landets grundskoler.
Årets udgave af forældrehåndbogen 'Sund & glad skolestart' er klar til at blive sendt ud til landets grundskoler.

70.000. Så mange eksemplarer bliver der hvert år trykt af bogen ’Sund & glad skolestart’, der udgives af Mejeriforeningen i samarbejde med Skole og Forældre. Næsten 90 pct. af alle landets grundskoler bestiller bogen, som tilbydes gratis til forældre, hvis børn skal begynde i børnehaveklasse efter sommerferien.

”Med bogen vil vi først og fremmest gerne være med til at fremme sunde kostvaner og trivsel i skolen, og så skal den gerne give en god introduktion til skolestarten hos de nye forældre,” forklarer projektleder hos Mejeriernes Skolemælksordning Louise Poulsen, som kalder bogen ’et redskab i samarbejdet mellem skole og forældre’.

Ud over opskrifter og idéer til bl.a. madpakker og morgenmad omhandler bogen begrebet sundhed bredt, og forfatterne Helle Brønnum Carlsen og Adam Breum kommer derfor også omkring emner som søvn, venskaber, mobning, motion, mad- og drikkevaner og den første skoledag.

Bogen udkom første gang i 2007 og er løbende blevet opdateret og fornyet. I dette års udgave er forordet skrevet af børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, og som noget nyt er der tilføjet et afsnit om vegetarisk og vegansk mad til børn, som tager udgangspunkt i Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Understøtter skolens forventninger
En af de mange skoler, der deler bogen ud til de nye forældre, er Skanderborg Realskole, hvor skolesekretær Susanne Hald har bestilt bogen hvert år, siden den udkom første gang.

”Jeg synes, den er en kæmpe gave til forældrene, især dem der skal have deres første barn i skole. Bogen indeholder rigtig mange gode opslag og informationer, og der er også mange gode idéer til madpakken,” siger Susanne Hald.

Hun har endnu ikke oplevet, at nogen har takket nej til bogen:

”Tværtimod! Forældrene er meget glade og taknemmelige for bogen, og er forældrene skilt, spørger de ofte, om de må få et eksemplar til hvert hjem – og selvfølgelig må de det.”

Også Forældreskolen Aarhus bestiller hvert år håndbogen.

”Vi synes, at det er en rigtig nyttig og velgennemarbejdet håndbog, som berører mange gode ’skolestartsemner’, og desuden indeholder den en masse gode forslag til sund kost,” fortæller skolesekretær Rikke Østerkær og fortsætter:

”Dermed understøtter bogen også mange af de forventninger, vi som skole har til eleverne og deres forældre – f.eks. at børnene møder veludhvilede, velforberedte og mætte efter en sund morgenmad, og dermed er klar til en god skoledag.”

Skolerne kan nu bestille årets udgave af forældrehåndbogen via skolemaelk.dk

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere