Et glas mælk eller to blomkålshoveder

En ny plakat fra Mejeriforeningen illustrerer, hvor meget man skal spise af andre fødevarer for at få den samme mængde calcium, som der er i et glas mælk.

Calcium
Ernæring
Mælk
På plakaten kan man se, hvor store mængder man skal spise af forskellige fødevarer for at få lige så meget calcium, som et glas mælk indeholder.
På plakaten kan man se, hvor store mængder man skal spise af forskellige fødevarer for at få lige så meget calcium, som et glas mælk indeholder.

Mælk er en rigtig nem kilde til calcium, så hvis man ikke ønsker at drikke mælk eller spise mejeriprodukter, skal der indtages store mængder af andre fødevarer for at dække det daglige behov for calcium. På en plakat, som Mejeriforeningen netop har fået lavet, illustreres det på en let og overskuelig måde, hvor meget man skal spise af andre calciumholdige fødevarer for at få lige så meget calcium, som der er i et glas mælk med 250 ml.

”Vi har valgt at tage udgangspunkt i et glas mælk, fordi det er en mængde, de fleste kan forholde sig til. Det sammenligner vi så med de fødevarer, der har et stort indhold af calcium,” fortæller Katrine Langvad, seniorkonsulent i L&F, Afdeling for Ernæring.

Hun understreger, at man sagtens kan få calcium fra andre fødevarer end mælk.

”Men det kræver, at man spiser store mængder, og det er især udfordrende for børn. Fx skal man spise to hele blomkålshoveder, en halv pakke havregryn eller 120 gram mandler for at få den samme mængde calcium, som fra et glas mælk. I øvrigt optages calcium ikke lige godt fra alle fødevarer. Kroppen kan lettere optage calcium fra mælk og mejeriprodukter sammenlignet med de fleste grøntsager” siger Katrine Langvad.

Plakaten kan bestilles på Ernæringsfokus

Læs mere på mælken.dk hvor man også kan beregne, om man får tilstrækkeligt calcium i Calciumberegneren

Ø-mærkede oste vinder frem

De danske forbrugere putter stadig flere økologiske mejeriprodukter i indkøbsvognen – især salget af ost og syrnede produkter går frem.

Læs mere

Nyt årsmagasin klar

Dansk mejeriforskning i international top, grønne retter med ost og mejerier, der går plantevejen. Ny udgave af Mejeriforeningens årsmagasin samler op og sætter perspektiv på aktuelle tendenser i mejeribruget. Læs magasinet her.

Læs mere

Nu skal pastaen og pølseretten løftes med en dosis mælk

Fire nye opskrifter på retter med mælk som en vigtig ingrediens er Mejeriforeningens bidrag til FN’s World Milk Day mandag den 1. juni. Bag opskrifterne står en populær madblogger med 30.000 Instagram-følgere.

Læs mere