400 ansatte på Hobro Mejeri skal corona-testes

Efter at en enkelt medarbejder på Hobro Mejeri er testet positiv for coronavirus, skal alle mejeriets medarbejdere nu testes.

Arla
På Hobro Mejeri fortsætter produktionen uændret, mens medarbejderne bliver corona-testet i dag og i morgen.
På Hobro Mejeri fortsætter produktionen uændret, mens medarbejderne bliver corona-testet i dag og i morgen.

Set i lyset af det smittebillede, der er i Danmark i øjeblikket, har Arla valgt at få alle ca. 400 medarbejdere på mejeriet testet i samarbejde med sundhedsmyndighederne. Det vil foregå i dag og i morgen på mejeriet og prøverne vil blive foretaget i et mobilt testcenter af sundhedspersonale. Imens fortsætter produktionen på Hobro Mejeri uændret. Det skriver Arla i en pressemeddelelse.

Den smittede medarbejder samt fem medarbejdere, som personen har arbejdet sammen med, er alle hjemsendt og bliver testet i samråd med sundhedsmyndighederne. Derudover har mejeriet besluttet at sende yderligere 10 hjem, som kan have været i kontakt med den smittede medarbejder.

”På trods af, at det kun drejer sig om en enkelt medarbejder, så tager vi situationen meget alvorligt. Som smittebilledet ser ud i Danmark lige nu, ser vi ingen grund til at tage nogen chancer, så vi vil hellere teste en for meget end en for lidt. Derfor har vi bedt sundhedsmyndighederne om hjælp til at få det gjort så hurtigt som muligt, så vi kan få bremset en eventuel smittekæde inden den starter,” siger pressechef i Arla Åse Andersson i pressemeddelelsen.

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere