Massiv interesse for Mejeriernes Skolemælkslegat

430 skoler havde søgt om støtte til sjove og kreative projekter, der fremmer sundhed og fællesskab for eleverne.

Skolemælk
Børn
Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt og har som primært formål at støtte tiltag, der giver sunde og glade børn på de danske skoler.
Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt og har som primært formål at støtte tiltag, der giver sunde og glade børn på de danske skoler.

Frisbeegolf, venskabsdage, bondegårdsbesøg, legepatruljer og skaterramper er blot nogle af de mange projekter, der nu kan realiseres rundt om på 28 af landets skoler – takket være en økonomisk håndsrækning fra Mejeriernes Skolemælkslegat. Legatet, der udloddes to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning, støtter op om projekter og aktiviteter, der fremmer fællesskab og sundhed for eleverne på de danske skoler.

Mange gode ansøgninger
Hos Mejeriernes Skolemælksordning oplever man stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der hele 430 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet i slutningen af oktober satte sig sammen for at vurdere, og det glæder Jan Hermansen, der er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

”Det er glædeligt, at så mange skoler har lyst til at sætte projekter i søen, som kan gøre en forskel for mange elever. De 28 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret,” siger Jan Hermansen.

Fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab
I år er der uddelt beløb fra 700 kroner og op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

”Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser,” fortæller Jan Hermansen.

Fakta om skolemælkslegatet
Skolemælkslegatet uddeles to gange årligt og der er samlet 200.000 kroner i puljen. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen.

Det er Mejeriernes Skolemælksordning der står bag legatet. I alt er cirka 1400 skoler over hele landet med i skolemælksordningen og Mejeriernes Skolemælksordning leverer hver dag frisk, kold mælk til flere end 100.000 børn.

Mejerier: Fokus på omstilling og smittefri ansatte

I takt med at landets kantiner og restauranter er lukket ned, har mejerierne haft travlt med at omstille produktionen til et øget salg i detailbutikkerne. Den største udfordring lige nu er dog at skærme de ansatte mod at blive smittet med Corana-virus.

Læs mere

Skal vi droppe mælken for at redde klimaet?

Plantebaseret kost har umiddelbart en lavere klimabelastning end animalske fødevarer som mælk og ost. Betyder det, at der ikke er plads til mejeriprodukter i en klimavenlig kost? Overhovedet ikke. Det handler om at finde den bæredygtige balance mellem de forskellige typer fødevarer.

Læs mere

VM-guld til to danske oste

Danablu 60+ fra Bornholms Andelsmejeri og Pikant 60+ fra Birkum Ost snuppede førstepladserne i to af kategorierne ved verdensmesterskabet i ost i USA. Her blev det også til fire anden- og tre danske tredjepladser.

Læs mere