’Desserter giver livsglæde og fornøjelse’

Mejeriforeningen og Marie Holm følger op på sommerens dessertsucces med fire nye og sæsonaktuelle webfilm med lækre desserter.

Smag
Produkter
Tilberedning
Dessert-elskerne Marie Holm og Christel Pixi bager sammen en ordentlig stak amerikanske pandekager, som serveres med saltkaramel.
Dessert-elskerne Marie Holm og Christel Pixi bager sammen en ordentlig stak amerikanske pandekager, som serveres med saltkaramel.

Der er godt nyt til alle med en sød desserttand. Mejeriforeningen, der står bag webfilmene med titlen ’Mælkens desserthelte’, har netop lagt den første af fire nye film ud på diverse sociale medier, og frem til nytår følger tre andre med opskrifter på lækre desserter, der passer til sæsonen.

Ligesom i de første videoer med sommerdesserter tager værten, ’buddingedronningen’ Marie Holm, på besøg hos forskellige dessert-glade mennesker. I den første film besøger hun Christel Pixi, som ud over at være dj og deltager i ’Vild med dans’ også er dessertkok, kogebogsforfatter og – ligesom Marie Holm – vild med desserter. Christel Pixi indrømmer gerne, at hun spiser dessert hver dag, for, som hun siger i filmen: ’Desserter livsglæde og fornøjelse – det gør mig vildt glad’.

Sammen laver de to dessert-elskere en luksusudgave af amerikanske pandekager med saltkaramel, hvori der indgår riiiigelige mængder smør, græsk yoghurt og andre gode sager.


Se her hvordan Marie Holm og Christel Pixis laver amerikanske pandekager efter Christels opskrift. 

”Alle opskrifterne indeholder gode, danske mejeriprodukter, som passer til sæsonen – derfor spiller især smør og fløde en vigtig rolle i de fire nye videoer” siger marketingchef i Mejeriforeningen Lars Witt Jensen og understreger at det handler om smag, madkultur, traditioner og julehygge, og ikke så meget om sundhed.

Til jul og nytår
I de tre kommende film besøger Marie Holm Frilandsmuseet, hvor hun sammen med ’kokkepigen’ laver gammeldags risalamande i et køkken fra det 18. århundrede.

Derefter gælder det en skole på Vesterbro, hvor Marie Holm afslører for en flok børn, at æbleskiver ikke nødvendigvis skal købes frosne i supermarkedet, men at man faktisk selv kan lave dem.

Endelig går Marie Holm i køkkenet hjemme hos den græske konditor Nikolas Strangas, som bl.a. har været dommer i TV2-udsendelserne ’Sukkertoppen’. Sammen laver de en isdessert med ekstra finesser, som vil passe fint til menuen nytårsaften.

Har fanget mange mennesker
Lars Witt Jensen fortæller, at der har været stor interesse for de fire første videoer fra ‘Mælkens desserthelte’, som mere end 300.000 danskere har set.

”På trods af at videoerne er på 5-6 minutter og dermed ret lange i forhold til sociale medier, har de fanget mange mennesker. Det kan vi se på antallet af delinger og kommentarerne. Faktisk har der ikke været en eneste negativ kommentar,” konstaterer Lars Witt.

Videoerne bliver lagt ud på YouTube og ’mælk er for livet’s facebookside, ligesom de frem til den 31. december kan ses på facebooksiderne hos nogle af de medier, hvor målgruppen normalt søger efter madopskrifter og inspiration som fx ’Alt for damerne’, ’Boligmagasinet’ og forskellige madmagasiner.

Derudover vil man altid kunne finde opskrifterne på maelken.dk.

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere