Kvægsektoren skal have ny direktør

Gitte Grønbæk fratræder sin stilling som sektordirektør for Kvæg.

Organisationer
Malkekøer
Gitte Grønbæk
Gitte Grønbæk

PRESSEMEDDELELSE

Gitte Grønbæk, sektordirektør for Kvæg fratræder sin stilling, og kvægsektoren skal dermed have ny direktør. Skiftet sker efter gensidig aftale mellem Gitte Grønbæk, formandskabet for Landbrug & Fødevarer Kvæg og SEGES.

Gitte Grønbæk blev tilbage i 2007 ansat som direktør for det daværende Dansk Kvæg, og har gennem 10 år drevet udviklingen i kvægsektoren i et tæt samarbejde med bestyrelse og formandskabet for de danske kvægbrugere. Hendes opgave har dels været at lede den kvægbrugsfaglige rådgivning, dels at sikre den langsigtede strategi for udviklingen i kvægbruget, herunder at varetage kvægbrugets erhvervspolitiske interesser.

"Dansk kvægbrug er verdens bedste kvægbrug, og det er en position, Gitte Grønbæk har været med til at cementere i sin tid i spidsen for sektoren. Jeg vil gerne takke Gitte for det solide, lange seje træk og gode arbejde, hun har leveret de seneste 10 år," siger direktør for SEGES, Anne Lawaetz Arhnung.

Ny strategi for kvægbruget
Det seneste år har Christian Lund været formand for sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Kvæg. Han siger:

"Gitte Grønbæk har leveret en meget stor og dedikeret indsats for de danske kvægbrugere de seneste ti år, hvor dagsordenen ikke altid har været lige let eller lige enkel. Trods det har vi sammen nået gode resultater. Vi har i kvægbruget netop lagt en ny strategi, og det er tid til at få nye kræfter ind til at stå i spidsen for arbejdet med at føre den ud i livet, siger Christian Lund.

10 spændende år
"Det har været 10 meget spændende år, hvor jeg sammen med formanden og bestyrelsen har sat væsentlige aftryk på udviklingen i sektoren. Vi har i Danmark verdens bedste kvægbrugere og verdens bedste kvægbrug, og jeg er stolt over at have været med til at gøre en forskel for alle de mange dygtige landmænd. At der nu er andre kræfter, der skal tage over, er helt naturligt. Jeg ser frem til at følge den videre udvikling," siger Gitte Grønbæk.

Der bliver mulighed for at sige farvel til Gitte Grønbæk ved en reception. Tid og sted offentliggøres inden længe.

Trine Barrett er kontaktperson for sektorbestyrelsen, Kvæg og i øvrige overordnede spørgsmål til kvægområdet indtil Gitte Grønbæks afløser er fundet.

Stav til skolemælk

Bogstaver på skolemælkslågene skal bidrage til undervisningen i de mindste klasser på sjov og uformel vis.

Læs mere

Gårdbesøg er et hit

Ny L&F-kampagne fortæller, at landets skoleklasser er vilde med at besøge et landbrug, og især mælkeproducenterne er populære.

Læs mere

Tørken: Der bliver lyttet til os

Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen er fortrøstningsfuld efter krisemøde med deltagelse af fødevareministeren. ”Vi har maksimal opmærksomhed fra politikernes side, men der bliver helt sikkert behov for flere justeringer i fremtiden,” siger han.

Læs mere