Mejeriforskningsnyt

Her på siden kan du læse nyt fra mejeriforskningsverden, og om de resultater og publikationer, der kommer ud af projekterne under Mejeribrugets ForskningsFond.

Tørring af yoghurtpulver
7. maj 2018 

Anni Bygvrå er projektleder på et nystartet projekt om tørring af yoghurtpulver. Projektgruppen har skrevet en kort artikel til Mælkeritidende, som beskriver, hvad projektet går ud på. Du kan læse artiklen her

Modermælkserstatninger til forebyggelse og behandling af komælksallergi
7. maj 2018

Katrine Lindholm Bøgh fra DTU Fødevareinstituttet har nu afsluttet et projekt, hvor har undersøgt, om det er muligt at forebygge og behandle komælksallergi ved at ændre den måde, man fremstiller modermælkserstatningerne på. Dyreforsøg har vist, at modificering af modermælkserstatning, fx ved en varmebehandling, hvor
proteinerne delvist udfoldes og aggregeres, kan modificere produkternes allergi- og toleranceinducerende egenskaber. Du kan læse Katrines opsummering af resultaterne her.

Ost med god samvittighed 
23. april 2018

Arne Astrup og hans kollegaer på Københavns Universitet har opsummeret resultaterne af deres projekt "Helbredseffekt af højt indtag af ost - betydning af fermenteringsmetode og fedtindhold". Her er konklusionen, at også fede oste godt kan høre hjemme en sund kost. Læs hele artiklen her

Dannelse af supermættede calciumopløsninger 
23. februar 2018

Leif Skibsted og hans kollegaer på Københavns Universitet og Brasilien har netop fået publiceret nogle af deres resultater fra projektet ’Calcium i valleprocesser. Teknologi og produkter’ i tidsskriftet Food Research International. Artiklen er første bud på, hvordan man kan lave supermættede calciumopløsninger. Tanken er, at supermættede calciumopløsninger kan bruges til at sikre en højere biotilgængelighed af mælkens calcium, hvilket er vigtigt for bl.a. knoglemineralisering og knogleheling.
Artiklen kan læses her

Elever sætter ord på mejeriprodukter

Mejeriforeningen har udviklet et sensorisk undervisningsmateriale til fremtidens madprofessionelle på erhvervsskolerne.

Læs mere

Danskerne er klar til klimaindsats ved middagsbordet

68 pct. af danskerne mener, at det det vigtigt at spise bæredygtigt, viser ny undersøgelse fra Mejeriforeningen. Men mange savner viden om, hvordan man gør.

Læs mere

Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Blåskimmelosten Blå Grubé fra Thise Mejeri spillede hovedrollen, da Restaurant Jordnær søndag blev kåret som vinder af konkurrencen Danmarks bedste osteret 2018.

Læs mere