Interessetilkendegivelser

Mejeribrugets ForskningsFond indkalder normalt interessetilkendegivelser en gang om året. Næste frist bliver til november-december 2024.


Call

Normalt vil ansøgningsfristen være sidst på året. Call annonceres under nyheder og sendes ligeledes ud til dem, der ønsker det. Kontakt sekretariatet, hvis du er interesseret i at modtage callet, når det annonceres.

De indkomne interessetilkendegivelser behandles af bestyrelsen, og ansøgerne får normalt svar på deres ansøgninger 2-3 måneder efter, at ansøgningsfristen er udløbet.

Den næste ansøgningsfrist forventes at være i november-december 2024. Klik her for at kigge på den seneste  DANSKE og ENGLISH beskrivelse af ansøgningsprocedurer og fondens indsatsområder samt ansøgningsskemaerne på DANSK DEL 1, DANSK DEL 2, DANSK DEL 3 og ENGLISH PART 1, ENGLISH PART 2, ENGLISH PART 3. 

 

english version

Projekter der er igangsat under MFF i sidste runde

For at give en ide, om hvad det er for projekter, som MFFs bestyrelse tidligere har sagt ”ja” til, så kan listen over fagligt prioriterede projekter ses herunder.

I januar 2023 evaluerede MFF-bestyrelsen 25 interessetilkendegivelser, og bestyrelsen prioriterede følgende projekter:

Claus Heiner Bang-Berthelsen, Fødevareinstituttet, DTU: Bæredygtig og velsmagende ost ved at kombinere mejeri- og planteingredienser (SusCheese)
Formål: At overføre succesen med de smørbare produkter til osteproduktionen og forbedre de nuværende "veganske oste" til mere smagfulde oste.

Mario M Martinez, Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: Ekstrudering af mejeriproteiner til nye anisotrope fødevarer (STRING)
Formål: At udvikle nye fødevarestrukturer med forskellig tekstur og fødevareprototyper med en bred vifte af nye teksturer fra en termoplastisk masse fremstillet af mejeriproteiner og plantepolysaccharider. Til dette benyttes vådekstrudering.

Lisbeth Trulstrup Hansen, DTU-FOOD: Metodik til at spore og løse mikrobielle problemer på mejerier (TrackNSolve)
Formål: At udvikle en diagnostisk metodik, der gør det muligt for industrien hurtigt at identificere, opdage og detektere mikrobielle problemer. Metodens brugbarhed demonstreres ved at løse to relevante mikrobielle problemer; fordærv af UHT-mælk pga. af varmeresistente mikrobielle enzymer og produktionen af nitrit i mælkekoncentrater og pulver.

Henrik Munch Roager, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet (KU-NEXS): Yoghurt til maven og hjernen (YourGutBrain)
Formål: At undersøge om fermenterede mælkeprodukter til sammenligning med ikke-fermenteret mælk giver hyppigere afføringer og samtidig forbedrer kognitionen.

Lea Sletting Jakobsen, Fødevareinstituttet, DTU (DTU-FOOD) Universitet: Mejeriprodukters rolle i en sund og bæredygtig kost (DROSH)
Formål: At udvikle og anvende en beregningsmodel, der kan identificere kombinationer af fødevarer, inklusiv mejeriprodukter, der minimerer den samlede kosts påvirkning af klima og miljø og samtidig forøger dets bidrag til folkesundheden i henholdsvis Danmark og Holland.

Mark Manary, Project Peanut Butter: Beriget mælkepulver kurerer akut underernæring
Formål: At matche behandling af manglende næringsstoffer i diæten ved at kombinere mælkepulver og mikronæringsstoffer i et beriget mælkepulver (FMP) og teste dets effektivitet ved både svær og moderat akut underernæring hos børn. Der gennemføres kliniske forsøg i Sierra Leone.

Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylærbiologi & Genetik, Aarhus Universitet: Mælkeproteiner som mineraltransportører til at hæmme inflammation (Promise)
Formål: At undersøge, om osteopontin og alfa-lactalbumin kan bruges som transportører af essentielle mineraler (zink og jern) til tarmen for at målrette mod inflammatoriske tilstande, der ligger til grund for mange livsstilssygdomme.

Jette Jakobsen, Fødevareinstituttet, DTU: Biotilgængelighed fra mejeri- og planteprodukter (BioMicro)
Formål: At undersøge, hvorledes biotilgængeligheden for udvalgte vitaminer og mineraler er afhængig af fødevarematricen med fokus på forskelle mellem mejeriprodukter og plantebaserede alternativer samt at undersøge effekten af vitamin K-former (vitamerer) på udvikling af aterosklerose (åreforkalkning).

 

 

 

For mere information om alle aktuelle projekter under Mejeribrugets ForskningsFond, se Igangværende projekter:

Igangværende projekter

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk