Mælk - Forekomst og mulige biologiske aktiviteter af fedtkuglemembranproteinet mucin 15
Projektets formål var at foretage en grundig karakterisering af et nyidentificeret og naturligt forekommende protein i mælkens fedtkuglemembran, MUC15.
Af: Grith Mortensen
Herved søges skabt et forbedret grundlag for vurdering af MUC15’s tilstedeværende i mælk, med henblik på at nå frem til proteinets sundhedsmæssige og fysiologiske betydning.
Projektet kan på sigt forventes at afgøre, om MUC15 kan anvendes til formulering af modermælkserstatning, babymad, diætetiske produkter og produkter, hvor mælkeprotein benyttes som ingrediens.
Projekt: 1. Juli 2002 - 30. Juni 2005
Budget: 3.830.800 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: Innovationsloven
Projektleder: Jan Trige Rasmussen
Institution: Aarhus Universitet, Laboratorium for Proteinkemi
Publikationer og præsentationer
Pallesen, L. T.; Pedersen, L.R.L.; Petersen, T. E. & Rasmussen, J. T. Characterization of Carbohydrate Structures of Bovine MUC15 and Distribution of the Mucin in Bovine Milk(2007) 90; 3143-3152.