Mælk - Forekomst og mulige biologiske aktiviteter af fedtkuglemembranproteinet mucin 15

Projektets formål var at foretage en grundig karakterisering af et nyidentificeret og naturligt forekommende protein i mælkens fedtkuglemembran, MUC15.

Af: Grith Mortensen 

Herved søges skabt et forbedret grundlag for vurdering af MUC15’s tilstedeværende i mælk, med henblik på at nå frem til proteinets sundhedsmæssige og fysiologiske betydning.

Projektet kan på sigt forventes at afgøre, om MUC15 kan anvendes til formulering af modermælkserstatning, babymad, diætetiske produkter og produkter, hvor mælkeprotein benyttes som ingrediens.

Projekt: 1. Juli 2002 - 30. Juni 2005

Budget: 3.830.800 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: Innovationsloven 

Projektleder: Jan Trige Rasmussen 

Institution: Aarhus Universitet, Laboratorium for Proteinkemi

 

 

Publikationer og præsentationer

Pallesen, L. T.; Pedersen, L.R.L.; Petersen, T. E. & Rasmussen, J. T. Characterization of Carbohydrate Structures of Bovine MUC15 and Distribution of the Mucin in Bovine Milk(2007) 90; 3143-3152.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2006-77

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk