Lipidoxidation i mejeriprodukter

Det var projektets formål at udforske mulighederne for at anvise bedre analysemetoder til at karakterisere lipidoxidation, herunder at anvende metoderne i forskellige lagringsforsøg med smørprodukter og fetaost.

Af: Grith Mortensen 

Projektet havde nær sammenhæng til projektet ”Cholesteroloxidation i mejeriprodukter”, som også sigtede på udvikling af analysemetoder for oxidation, dog for andre fedtkomponenter, nemlig cholesteroler. Der er gennem projektet udviklet følsomme analysemetoder til karakterisering af oxidationen til gavn for en forståelse af sammenhængen mellem indholdet af kemiske komponenter og smagskvaliteter. De udviklede analysemetoder, baseret på HPLC og GC/MS vil kunne erstatte de hidtidigt mest følsomme metoder, der anvender arbejdsmiljøskadelige opløsningsmidler som pyridin.

Projekt: 1992 - 1995

Budget: 3.230.000 DKK 

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Ekstern finansiering: FØTEK 1

Afslutningsrapport: December 1995

Projektleder: Gunhild Hølmer

Institution: BioCentrum-DTU

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 1995-2

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk