Starterkulturers fysiologiske og genetiske status som indikator for modningsforløb i ost
Formålet med projektet er at belyse sammenhængen mellem forhistorien for Lactobacillus lactis og dens funktion om modningskultur i ost for at optimere ostningen.
Af: Grith Mortensen
Undersøgelser af de tidligere intracellulære begivenheder kobles med kulturens ostemodningsegenskaber for at forbedre denne. Der anvendes avanceret genteknologi og bioimaging til udvikling af nye kontrolmetoder.
Projekt: 1. januar 2006 - 1. november 2009
Budget: 4.650.000 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: Innovationsloven
Projektleder: Mogens Jakobsen (efterfølgende Henrik Siegumfeldt)
Institution: Københavns Universitet, Det Biovidenskabelige Fakultet, Institut for Fødevarevidenskab
Deltagere: Projektleder BioCentrum-DTU, Mogens Kilstrup
Publikationer og præsentationer
Startartikel publiceret i Mælkeritidende: