Karakterisering og optimering af mekanismer bag frigørelse af enzymer fra mælkesyrebakterier
Projektets formål er at øge forståelsen af mekanismen bag proteinudskillelse og øge mængden og kvaliteten af udskilt protein.
Af: Grith Mortensen
Mejeriindustrien anvender mælkesyrebakterier til fermenteringsprocesser. Da mælkesyrebakterier anses som uskadelige og kan udskille proteiner, er de også velegnede til mikrobiel produktion af proteiner. I dag er mælkesyrebakterier hovedsageligt attraktive i forbindelse med produktion af værdifulde proteiner til den farmaceutiske industri. Formålet med projektet er at øge forståelsen af mekanismen bag proteinudskillelse og øge mængden og kvaliteten af udskilt protein. Herved opnås et effektivt værktøj til produktion af levnedsmiddelenzymer og andre proteinstrukturer på mikrobiologisk forsvarlige måder.
Projekt: 1. januar 2000 - juni 2003
Budget: 6.414.316 DKK
Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden
Ekstern finansiering: FØTEK 3
Afslutningsrapport: Oktober 2003
Projektleder: Hans Israelsen
Institution: Bioteknologisk Institut
Deltagere: Peter Ravn, Bioteknologisk Institut
Publikationer og præsentationer
Mælkeritidende (2000) 9.
Stammeudvikling og produktion af proteiner i mælkesyrebakterier. Mælkeritidende 25/26 (2004) 634-637.