Regulering af den primære proteinaggregering og -struktur i forbindelse med ostefremstilling

Formålet med projektet var at øge mulighederne for at forbedre ostekonsistens gennem etablering af en vidensbase.

Af: Grith Mortensen 

Projektet undersøgte mulighederne for at forbedre ostekonsistens gennem etablering af en vidensbase om styring af det først dannede kaseinnetværks struktur og mekaniske egenskaber.

Der tages udgangspunkt i modeloste fremstillet af ultrafiltreret mælk, under anvendelse af pH og saltindhold typisk for Feta, Camembert og Danbo oste.

Ved at undersøge i hvilket omfang den unge modelosts struktur kan styres forventer vi at afdække nye muligheder for at regulere konsistens i ost fremstillet af ultrafiltreret mælk.

Projekt: 1999 - 2002

Budget: 700.000 DKK

Intern finansiering: Mælkeafgiftsfonden 

Projektleder: Karsten Bruun Qvist

Institution: KVL, Mejeri- og Levnedsmiddelinstituttet

 

 

Publikationer og præsentationer

Mælkeritidende (2003) 15.

Læs mere om projektets resultater i slutrapporten 

Slutrapport nr. 2002-46

Grith Mælk 1

Grith Mortensen

Chefkonsulent, Branchesekretariat mejeri, Landbrug & Fødevarer/Skejby

Mobil: 40964114

E-mail: gmo@lf.dk