Dansk Mælk-mærket

Dansk Mælk-mærket fortæller, at mælken kommer fra en dansk gård og er behandlet og tappet i Danmark. Uanset om kartonen er fra et kendt mejeri eller supermarkedets eget mærke, er det rød-hvide mærke med Dannebrog i midten, forbrugernes garanti for, at mælken er dansk hele vejen igennem.

Dansk mælk er i verdensklasse fordi vi i Danmark stiller høje krav til mælkens kvalitet og smag. De fleste forbrugere her i landet foretrækker også den danske mælk. Men samtidig kender kun hver fjerde Dansk Mælk-mærket, som er garantien for, at mælken er dansk hele vejen fra ko til karton.

Det vil Mejeriforeningen lave om på ved at give mærket et rygstød og samtidig fejre den danske mælk og alle dem, der står bag det hvide guld. Det er nemlig takket være tusinder af landmænd, mælkechauffører og mejerimedarbejdere landet over, at vi hver dag får leveret frisk, dansk mælk direkte over køledisken.

Og så er det endda en mælk, som lever op til nogle af de højeste standarder i verden. Det kan vi godt være stolte af

Om dansk mælk
Danske forbrugere vil have frisk mælk. 6 ud af 10 mener, at friskheden er det allervigtigste, når de køber mælk. Og det er ikke tilfældigt. Faktisk har frisk mælk været en dansk specialitet gennem mange årtier. Årsagen er en unik kombination af mange landbrug, et lille areal og altid korte afstande fra gård til mejeri og fra mejeri til butik.

Samtidig er dyrevelfærden også i top, og vores køers sundhedsstatus er den bedste i verden.

Indsatsen for at nedbringe CO2-udledning er også i en liga for sig.

Og så viste Danmark desuden den økologiske vej med mælk som murbrækker, da Ø-mærket blev lanceret i 2000. Det var banebrydende på internationalt plan. Alt det kan vi takke danske landmænd for, som hver dag sætter en stor ære og ikke mindst et stort arbejde i, at køerne har det godt.

Om dansk mælk mærket
Dansk Mælk symboliserer, at mælken kommer fra en dansk gård og er behandlet og fyldt på karton i Danmark. Mærket er rødt og viser det danske flag og skal på den måde signalere den lange tradition, vi har i Danmark for at producere mælk af høj kvalitet. Uanset om mælkekartonen er fra et kendt mejeri eller supermarkedets eget

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere