Sådan arbejder mejerisektoren med bæredygtighed
Biogasanlæg på gården, genbrug af varme på mejeriet og gode råd til sammensætning af klimavenlige måltider. Magasinet 'Klimaneutral mejerisektor 2050' (2019) om bæredygtighed i mejerisektoren sætter fokus et udvalg af de mange initiativer, der skal medvirke til at sænke dansk mejeribrug klimaaftryk. Hent magasinet her.
’Klimaneutral mejerisektor 2050: Fra mark til middagsborg’ (2019). Under den overskrift afholdte Mejeriforeningen den 23. oktober 2019 en bæredygtighedskonference på Christiansborg. I forbindelse med konferencen blev der udgivet et 70 siders magasin, som beskriver en række af de meget forskellige initiativer, der skal gøre produktion og forbrug af mejeriprodukter mere bæredygtig.
ET SKRIDT PÅ VEJEN
På gården Kroghsminde i Ølgod har Lisbeth og Jens Krogh investeret i et biogasanlæg. Det har bidraget til, at energi - forsyningen af Kroghsminde i dag er vedvarende og udleder færre drivhusgasser. Læs mere om projektet her.