De danske mejerier arbejder mod et lavere klimaaftryk
Den danske mejeribranche opgør hvert år den danske mejerisektors klimaaftryk. År for år styrkes datagrundlaget, og udgør dermed et værktøj, som mejerierne og mælkeproducenterne kan bruge i arbejdet med at reducere klimapåvirkningen fra produktion af rå mælk og mejeriprodukter.
Klimatjek - mejeribrugets klimaarbejde på gårdene
Dansk mejeribrug arbejder målrettet med tiltag, der skal reducere klimaaftrykket ved at producere mælkeprodukter. Klimatjek er et af de konkrete brancheinitiativer på tværs af mejeri-virksomheder.
På gården
Gårdene er første led i mejerisektorens fødevareproduktion og udgør det største bidrag til mejeriprodukternes samlede klimaaftryk
Hvad er Bovaer?
Her kan du finde fakta om Bovaer, som er et fodertilsætningsstof til køer, der kan sænke klimaaftrykket markant. Det er godkendt af blandt andre det europæiske fødevaresikkerorgan EFSA og bruges over hele verden. Bovaer nedbrydes i koens mave og er således ikke at spore i f.eks. mælk.
Kan man fodre sig til et mindre klimaaftryk?
Fra 1. januar 2024 skal danske mælkeproducenter reducere metan fra koen gennem fodringen. I en dansk foderration forventes Bovaer at kunne reducere metanudledningen med op til 27 procent.