Forbrugsmønstre og kost
Bæredygtighed fylder mere og mere i forbrugernes bevidsthed, og ifølge flere undersøgelser vil danskerne også gerne leve bæredygtigt.
Her kan du få en række perspektiver på bæredygtig kost. Udvalgte aktører giver også deres perspektiv på, hvilken rolle de mener, mejeriprodukter spiller i fremtiden.
Bæredygtig mad handler om mere end klima og CO2-aftryk
Bæredygtighed er et emne, der optager mange mennesker. Og her er det let at sætte lighedstegn mellem bæredygtig, klimavenlig og CO2-neutral. Men så enkelt er regnestykket ikke.
FRANSK FORSKNING OM KOSTENS KLIMAAFTRYK
Et omfattende fransk forskningsprojekt viser, hvordan man med relativt få ændringer af kosten kan reducere klimabelastningen med mindst 40 pct. Læs om studiet her.
VORES INDKØB PÅVIRKES AF FLERE FAKTORER
Vores mad- og indkøbsvaner har stor betydning for klimaaftrykket. Men hvordan ændres vores adfærd, og hvordan sikres det, at vi træffer flere bæredygtige valg?
NUANCERNE I DEFINITIONEN AF BÆREDYGTIGE FØDEVARER
Skal vi have flere mennesker til at spise mere bæredygtigt, er vi nødt til se nærmere på, hvad vores fødevarer betyder for klima, mennesker og samfund. En bæredygtig kost har mange nuancer, og det er ikke alene et spørgsmål om beregninger af klimaaftryk.
KUNSTEN AT BALANCERE KOSTEN
Der er mange parametre, som skal tilgodeses i sammensætningen af kosten.
AUSTRALSK STUDIE HAR SET PÅ KOSTVANER OG CO2
Et nyt studie fra The Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) i Australien har set på kostens klima- og sundhedsprofil.