24. september 2024

Øl og ost mødes til uformelt netværk i Herning

 

Der gøres klar til "match-making" mellem ost og øl – og udstillere og messegæster -  ved årets FoodTech i Herning: Her lanceres nemlig Meet & Greet, hvor der kan smages på udvalgte øl og oste. Ost og øl er også i fokus på en Masterclass for bryggeriets fagfolk.

Man taler så ofte om ost og vin, men øl og ost klæder i dén grad også hinanden. Og da både mejeribranchen og bryggeribranchen er samlet ved næste uges FoodTech i Herning, er det oplagt at Messecenteret inviterer til et uformelt ”Meet & Greet” for besøgende og udstillere. Her kan der samtidig smages på udvalgte øl og udvalgte oste – i kombinationer, der klæder hinanden.

"Øl og ost er et fantastisk match og af mange årsager en klassisk kombination i den danske madkultur. De danske mejerier er kommet rigtig langt, når det handler om at skabe innovative og ekstremt velsmagende højkvalitetsprodukter. Med den revolution som vores ostekultur har gennemgået de seneste 20 år, er det jo et helt nyt univers af spændende smagskombinationer, som har åbnet sig,” siger Mejeriforeningens gastronomifaglige konsulent, Rasmus Holmgård, som sammen med bryggere har udvalgt de "matches" der kan smages på.

”Det er på tide at gøre op med forestillingen om, at det er finere eller mere korrekt at servere vin til ost - der er et kæmpe uudnyttet oplevelsespotentiale i at matche osten fra det lokale mejeri med øllet fra den lokale brygger,” siger Rasmus Holmgård.

Alle er velkomne, og der vil være smagsprøver så længe lager haves samt live musik i hyggelige rammer, fortæller Messecenteret.

Arrangementet finder sted onsdag 2. oktober kl. 15-17 i hal J1 og hal K og er åbent for alle.

Masterclass for ølbranchen

De udvalgte øl og oste har forinden været på podiet ved en særlig Masterclass for øl-branchen. Dette sær-arrangement har ganske få pladser, kræver tilmelding og er målrettet bryggeribranchens brygmestre, forskning & udvikling, produktionschefer og salg indenfor bryggerbranchen.

Masterclass’en er en del af FoodTechs nye øl-koncept World of Beer. Her dykkes der ned i koblingen mellem øl og ost. Rasmus Holmgård har sammen med brygger og iværksætter Anders Kissmeyer foretaget matchingen, og det er chefbryggere fra Ebeltoft Gårdbryggeri, Fanø Bryghus og Carlsberg/Jacobsen samt kok Nikolaj Kissmeyer, der på Masterclass’en viser, hvordan øl og ost klæder hinanden.

”Noget af det, vi gerne vil vise med Masterclassen, er, at det ikke behøver at være svært at finde en øl, der passer perfekt til osten, og at der er lige så stor kompleksitet og gastronomisk kvalitet i parringen af øl og ost som øl og vin,” siger Rasmus Holmgård.

Han peger desuden på, at det har stor værdi for de danske mejerier, hvis man i samarbejde med bryggerierne kan etablere i forbrugernes bevidsthed, at ost er oplagt at servere til øl.

Mejeriforeningen bakker op om ideen med at åbne bryggeribranchens øjne for ostens verden og er derfor med til at skabe Masterclass’en sammen med Dansk Brygmesterforening og MCH Messecenter Herning.