21. juni 2022
Af: Pressemeddelelse

Arla vil fordoble salget til foodservice

Europæernes spisevaner har ændret sig i retning af mere take-away og flere restaurantbesøg. Arla Pro har derfor som mål at vokse med 4 mia. kr. inden 2026.

”Vores forhold til mad ændres i de her år, og det er der store muligheder i. Både for os og for vores kunder,” siger Jesper Vanghøj, marketingchef i Arla Pro, Arlas foodserviceforretning, der leverer mejeriprodukter til storkøkkener i hele Europa.

En ny undersøgelse fra Arla Pro viser blandt andet, at 20 pct. af danskerne forventer at øge deres take-away-forbrug i 2022, ligesom flere forventer at spise mere på restaurant, på farten og på café.

Især de seneste års coronanedlukninger har vendt op og ned på forbrugernes spisemønstre, og derfor har foodservicesektoren fået en markant plads i Arla Foods’ strategi for de næste fem år, hvor der bl.a. er planer om at investere i foodservice-innovation og teknologi.

Arla Pro har således sat som mål, at forretningen i Europa skal vokse med 4 mia. kr. inden 2026, hvilket svarer til en fordobling.

Marked i bevægelse

I Danmark er Arla Pro allerede i dag primærleverandør af mejeriprodukter til de danske storkøkkener. Alligevel har den danske del af forretningen et mål om at være vokset med 24 pct. i 2026.

”Hele markedet er i bevægelse. Både i Danmark og i landene omkring os ændres vores forhold til mad og måltider. Det er der store muligheder i. For selvom vi havde et dyk i vores salg under coronanedlukningen, kan vi allerede nu se, at vi er tæt på niveau med salgstallene i 2019,” siger Jesper Vanghøj og tilføjer:

”Derfor tør vi godt at gå ud med et ambitiøst mål om at være 24 pct. større i 2026. Den vækst skal blandt andet findes i samarbejde med vores kunder.”

Tættere på kunderne

En afgørende del af Arla Pros danske strategi for de kommende fem år er et strategisk samarbejde med grossister og kunder.

”Vi skal endnu tættere på vores kunder, så vi bedre kan forstå deres behov, og så vi i højere grad kan fungere som sparringspartner end blot leverandør. Det er ikke kun os, der skal finde os til rette i de nye spisemønstre. Vores kunder har også brug for sparring,” siger Jesper Vanghøj.

Derudover forventer han, at nye, grønne produkter kommer til at spille en afgørende rolle.

”Et stigende antal af danskerne er nysgerrige på at smage havredrik i deres kaffe fremfor mælk, eller ost i burgeren i stedet for den klassiske bøf. Så der ligger et stort potentiale i at videreudvikle flere bæredygtige løsninger til storkøkkener og flere grønne produkter til fx hoteller og kaffebarer,” siger Jesper Vanghøj.