Skolemælk leverer idéer til hjemmeundervisning

Mens landets skoler holder lukket, tilbyder Mejeriernes Skolemælksordning materialer og ideer til læring på hjemmesiden.

Skolemælk
Aktiviteter
Børn
Skolemælk har fået lavet et forslag til et alternativt skema til hjemmeundervisning.
Skolemælk har fået lavet et forslag til et alternativt skema til hjemmeundervisning.

”Når vi nu ikke kan levere skolemælk til landets skoler, så er vi glade for at kunne tilbyde en række materialer til hjemmeundervisning på skolemælks hjemmeside.” Det siger Louise Basic Poulsen, projektleder hos Mejeriforeningen.

Mejeriernes Skolemælksordning har i forvejen god erfaring med at lave undervisningsmateriale især til indskolingen, bl.a. i form af ’Mission: Min krop’ og ’Madpakkedysten’, der nu er blevet tilpasset til hjemmeundervisning.

skolemælks hjemmeside kan man under punktet ’Ideer til hjemmeundervisning’ også finde opgaver og inspiration til fx dansk og matematik fra bl.a. forlag, biblioteker og skoler samt Randers Regnskov. Derudover har Stine Rank Langhøj, lærer og cand. pæd. i it-didaktisk design, skrevet en side med tips til lærere og forældre om hjemmeundervisning og lavet et forslag til et alternativt skoleskema.

Fortsat god kontakt
Så selv om leverancerne af skolemælk er tørret ud efter lukningen af skolerne, har Mejeriernes Skolemælksordning fortsat god kontakt til landets lærere og elever.

”En høj klikrate viser, at mange benytter sig af tilbuddene. Vi får også mange positive reaktioner, bl.a. gennem Facebook, og kan se, at brugerne tagger hinanden,” fortæller Louise Basic Poulsen.

Mere end 100.000 danske skoleelever er tilmeldt Mejeriernes Skolemælksordning. Da lukningen af skolerne trådte i kraft, stoppede ordningen automatisk for levering af mælk til skolerne.

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere