31. marts 2020

Skolemælk leverer idéer til hjemmeundervisning

Mens landets skoler holder lukket, tilbyder Mejeriernes Skolemælksordning materialer og ideer til læring på hjemmesiden.

”Når vi nu ikke kan levere skolemælk til landets skoler, så er vi glade for at kunne tilbyde en række materialer til hjemmeundervisning på skolemælks hjemmeside.” Det siger Louise Basic Poulsen, projektleder hos Mejeriforeningen.

Mejeriernes Skolemælksordning har i forvejen god erfaring med at lave undervisningsmateriale især til indskolingen, bl.a. i form af ’Mission: Min krop’ og ’Madpakkedysten’, der nu er blevet tilpasset til hjemmeundervisning.

På skolemælks hjemmeside kan man under punktet ’Ideer til hjemmeundervisning’ også finde opgaver og inspiration til fx dansk og matematik fra bl.a. forlag, biblioteker og skoler samt Randers Regnskov. Derudover har Stine Rank Langhøj, lærer og cand. pæd. i it-didaktisk design, skrevet en side med tips til lærere og forældre om hjemmeundervisning og lavet et forslag til et alternativt skoleskema.

Fortsat god kontakt

Så selv om leverancerne af skolemælk er tørret ud efter lukningen af skolerne, har Mejeriernes Skolemælksordning fortsat god kontakt til landets lærere og elever.

”En høj klikrate viser, at mange benytter sig af tilbuddene. Vi får også mange positive reaktioner, bl.a. gennem Facebook, og kan se, at brugerne tagger hinanden,” fortæller Louise Basic Poulsen.

Mere end 100.000 danske skoleelever er tilmeldt Mejeriernes Skolemælksordning. Da lukningen af skolerne trådte i kraft, stoppede ordningen automatisk for levering af mælk til skolerne.

Vil du vide mere?