Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Mejeriportræt
Ost
Produktion
Smag
"Min bedste osteoplevelse var, da min datter ringede fra en restauration i København og sagde: 'Far! Vi får Vesterhavsost!'," fortæller Thise Mejeris driftsleder for ost (t.h.) i Ost & kos første film om Danmarks ostestjerner, hvor han er i selskab Thise produktionschef Nick Nørreby.
"Min bedste osteoplevelse var, da min datter ringede fra en restauration i København og sagde: 'Far! Vi får Vesterhavsost!'," fortæller Thise Mejeris driftsleder for ost (t.h.) i Ost & kos første film om Danmarks ostestjerner, hvor han er i selskab Thise produktionschef Nick Nørreby.

Hvad driver dig til at lave ost? Hvad er det sværeste ved at lave ost? Hvilken osteoplevelse er din største?

Den slags spørgsmål besvarer nogle af landets bedste mejerister og ostemagere i ’Mød Danmarks ostestjerner’ – en ny serie med videoportrætter lavet af Ost&ko, Mejeriforeningens kampagne for ostekultur.

I ni film om ostestjerner fortæller nogle af landes bedste mejerister og
ostemagere om deres passion for ost.

Serien, der vises på Ost & kos side hos hhv. Facebook og Instagram, begyndte i går søndag med driftsleder for ost Ib Madsen og produktionschef Nick Nørreby fra Thise Mejeri. De kommende otte søndage i december og januar præsenteres seriens øvrige ’ostestjerner’.

”Vi sætter fokus på mejeristerne og ostemagerne, deres håndværksmæssige kvaliteter samt deres kreative, innovative og gastronomiske tilgang til osteproduktion,” siger marketingchef Lars Witt, Mejeriforeningen og tilføjer:

”Filmene er en videreudvikling af de mange mejeristportrætter, vi har bragt i de seneste tre udgaver af magasinet ’Ostekultur’. På den baggrund har vi lavet videoerne for at brede fortællingerne ud på vores digitale platforme. Det er med til at bringe seerne tættere på nogle af de personer, der har været med til at bringe dansk osteproduktion op i førerfeltet.”

’Mød ostemagerne’
En serie videoportrætter af ostemagere lavet af Ost & ko. Filmene vises her på Facebook og her på Instagram. Hver søndag i december og januar præsenteres en ny film. 

Sendeplan i december:

• 1. december: Thise Mejeri (produktionschef Nick Nørreby og driftsleder for ost Ib Madsen)
• 8. december: Jernved Mejeri (mejerichef Ole Jørn Frederiksen)
• 15. december: Mammen Mejerierne (forvalter Martin Jensen)
• 22. december: Troldhede Mejeri/Arla Foods (ostemester Lonnie Hirtz Nielsen)
• 29. december: Them Ost (udviklingschef Bjarne Andersen)

Serien fortsætter i januar.

International hæder til to oste fra Bornholms Andelsmejeri

Som en del af Lidls eksklusive WH-serie har Mycella og Danablu fra Bornholm vundet European Private Label Awards 2020 i kategorien ’mejeriprodukter’.

Læs mere

Forældrehåndbog er en gratis ’sællert’

Gennem 13 år har Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen ’Sund & glad skolestart’, som er blevet et hit i landets grundskoler.

Læs mere

Et glas mælk eller to blomkålshoveder

En ny plakat fra Mejeriforeningen illustrerer, hvor meget man skal spise af andre fødevarer for at få den samme mængde calcium, som der er i et glas mælk.

Læs mere