Se og hør om ostemagernes hemmeligheder

’Mød Danmarks ostestjerner’ hedder en ny serie med videoportrætter, hvor nogle af landets bedste ostemagere fortæller om deres passion for at lave ost.

Mejeriportræt
Ost
Produktion
Smag
"Min bedste osteoplevelse var, da min datter ringede fra en restauration i København og sagde: 'Far! Vi får Vesterhavsost!'," fortæller Thise Mejeris driftsleder for ost (t.h.) i Ost & kos første film om Danmarks ostestjerner, hvor han er i selskab Thise produktionschef Nick Nørreby.
"Min bedste osteoplevelse var, da min datter ringede fra en restauration i København og sagde: 'Far! Vi får Vesterhavsost!'," fortæller Thise Mejeris driftsleder for ost (t.h.) i Ost & kos første film om Danmarks ostestjerner, hvor han er i selskab Thise produktionschef Nick Nørreby.

Hvad driver dig til at lave ost? Hvad er det sværeste ved at lave ost? Hvilken osteoplevelse er din største?

Den slags spørgsmål besvarer nogle af landets bedste mejerister og ostemagere i ’Mød Danmarks ostestjerner’ – en ny serie med videoportrætter lavet af Ost&ko, Mejeriforeningens kampagne for ostekultur.

I ni film om ostestjerner fortæller nogle af landes bedste mejerister og
ostemagere om deres passion for ost.

Serien, der vises på Ost & kos side hos hhv. Facebook og Instagram, begyndte i går søndag med driftsleder for ost Ib Madsen og produktionschef Nick Nørreby fra Thise Mejeri. De kommende otte søndage i december og januar præsenteres seriens øvrige ’ostestjerner’.

”Vi sætter fokus på mejeristerne og ostemagerne, deres håndværksmæssige kvaliteter samt deres kreative, innovative og gastronomiske tilgang til osteproduktion,” siger marketingchef Lars Witt, Mejeriforeningen og tilføjer:

”Filmene er en videreudvikling af de mange mejeristportrætter, vi har bragt i de seneste tre udgaver af magasinet ’Ostekultur’. På den baggrund har vi lavet videoerne for at brede fortællingerne ud på vores digitale platforme. Det er med til at bringe seerne tættere på nogle af de personer, der har været med til at bringe dansk osteproduktion op i førerfeltet.”

’Mød ostemagerne’
En serie videoportrætter af ostemagere lavet af Ost & ko. Filmene vises her på Facebook og her på Instagram. Hver søndag i december og januar præsenteres en ny film. 

Sendeplan i december:

• 1. december: Thise Mejeri (produktionschef Nick Nørreby og driftsleder for ost Ib Madsen)
• 8. december: Jernved Mejeri (mejerichef Ole Jørn Frederiksen)
• 15. december: Mammen Mejerierne (forvalter Martin Jensen)
• 22. december: Troldhede Mejeri/Arla Foods (ostemester Lonnie Hirtz Nielsen)
• 29. december: Them Ost (udviklingschef Bjarne Andersen)

Serien fortsætter i januar.

Mejerier: Fokus på omstilling og smittefri ansatte

I takt med at landets kantiner og restauranter er lukket ned, har mejerierne haft travlt med at omstille produktionen til et øget salg i detailbutikkerne. Den største udfordring lige nu er dog at skærme de ansatte mod at blive smittet med Corana-virus.

Læs mere

Skal vi droppe mælken for at redde klimaet?

Plantebaseret kost har umiddelbart en lavere klimabelastning end animalske fødevarer som mælk og ost. Betyder det, at der ikke er plads til mejeriprodukter i en klimavenlig kost? Overhovedet ikke. Det handler om at finde den bæredygtige balance mellem de forskellige typer fødevarer.

Læs mere

VM-guld til to danske oste

Danablu 60+ fra Bornholms Andelsmejeri og Pikant 60+ fra Birkum Ost snuppede førstepladserne i to af kategorierne ved verdensmesterskabet i ost i USA. Her blev det også til fire anden- og tre danske tredjepladser.

Læs mere