"Jeg elsker både dyr og klistermærker"

En seksårig pige tog straks Skolemælks nye kampagne med dyreklistermærker til sig, da den – anført af biolog Anders Kofoed – blev lanceret i Aalborg Zoo onsdag.

Skolemælk
Aktiviteter
Børn
Events
Seksårige Olivia Rosbech Skipper nød en skolemælk efter at have været på skattejagt og besvaret på spørgsmål om dyr i Aalborg Zoo med sine forældre og lillesøster. (Foto: Christoffer Håkansson)
Seksårige Olivia Rosbech Skipper nød en skolemælk efter at have været på skattejagt og besvaret på spørgsmål om dyr i Aalborg Zoo med sine forældre og lillesøster. (Foto: Christoffer Håkansson)

Står det til seksårige Olivia Rosbech Skipper, skal Skolemælks nye serie med klistermærker med billeder af dyr fra hele verden nok blive en succes.

”Jeg elsker både dyr og klistermærker. Dyrene er søde og kan noget andet end mennesker. Klistermærkerne er flotte. Det er sjovt at samle på dem og klistre dem på madkassen og alle mulige andre steder,” siger Olivia Rosbech Skipper fra 0.b på Nibe Skole.

Sammen med sine forældre og lillesøster er hun en solrig onsdag eftermiddag i Aalborg Zoo til lanceringen af ’Lær med dyr’. Sådan hedder Mejeriernes Skolemælksordnings nye tiltag med klistermærker på skole-mælkens låg.

”’Lær om dyr’ er en fællesskabsorienteret læringsaktivitet, hvor hele klassen kan få glæde af at bidrage og blive klogere på dyr, uanset om man får skolemælk eller ej,” siger marketing project manager Louise Poulsen fra Mejeriforeningen.

Kampagnen, der gik i gang i denne uge, er udviklet i samarbejde med biolog Anders Kofoed – kendt fra TV2 – og Aalborg Zoo.

Kakerlakken giver mælk
På havens Zoofariscene pirrer Anders Kofoed de cirka 200 fremmødte børn og forældres nysgerrighed efter med overraskende fakta om dyr, bl.a. kakerlakker.

”Ligesom en ko kan en kakerlakmor også lave mælk, som den giver sine unger. Jeg har ikke smagt kakerlakmælk, men den skulle, ligesom komælk, være sund,” fortæller Anders Kofoed, mens han holder et eksemplar af det næsten fem centimeter lange insekt i hånden. Han sender børnene på skattejagt efter oplysninger om dyr i Aalborg Zoo og forklarer så om idéen med ’Lær om dyr’.

”Kampagnen handler først og fremmest om, at dyr er fantastiske og fascinerende. Derfor kan klistermærkerne være en vej til at give børnene viden gennem det øvrige Lær om dyr-materiale,” siger Anders Kofoed.

En veloplagt Anders Kofoed, aktuel i programmet 'Vores Vilde Vej' på TV2, præsenterede 'Lær om dyr'-kampagnen for cirka 200 børn og voksne i Aalborg Zoo. (Foto: Christoffer Håkansson)
En veloplagt Anders Kofoed, aktuel i programmet Vores Vilde Vej på TV2, præsenterede Lær om dyr-kampagnen for cirka 200 børn og voksne i Aalborg Zoo. (Foto: Christoffer Håkansson)

Han har bl.a. været med til at udvikle en model på størrelse med et halvt skolebord med dyremiljøer fra Arktis, Amazonas, Afrika og en dansk gård, hvor klistermærkerne kan sættes på. På www.edutainmenthuset.dk finder man onlinequizzer og fakta om dyr samt inspirationsvideoer til fx at lave ’gør det selv-dyr’ af mælke-kartoner. Desuden præsenterer Skolemælksordningen i samarbejde med legehjulet.dk uden- og indendørs bevægelseslege. Endvidere kan man vinde en klassetur i en zoologisk have i selskab med Anders Kofoed ved at deltage i konkurrencen ’Årets dyremiljø’.

Fokus på ’ulækre’ dyr
Anders Kofoed understreger, at ikke kun giraffer, køer, isbjørne og andre velkendte dyr vil være at finde på skolemælkens låg.

”Vi har prioriteret skæve vinkler og dyr, mange vil finde ’ulækre’. Det er nøgenrotten et eksempel på. Den er et af verdens grimmeste dyr. Men den er ekstremt hårdfør, kan leve i alle slags klimaer og endda uden ilt. Den slags overraskende viden kan skabe begejstring for andre dyr, end dem vi automatisk synes om. Og begejstring er nødvendig, hvis vi skal motiveres til at passe på dyrene og den øvrige natur,” fastslår Anders Kofoed.

”Den bedste mælk”
Børn og forældre er tilbage fra skattejagten, hvor de bl.a. fandt ud af, at giraffens tunge er 45 cm lang, og at dovendyrene i Aalborg Zoo har to tæer. Sedlerne med besvarelserne afleveres, og vinderne af en række præmier skal udtrækkes.

Deltagerne i skattejagten fik i bogstavelig forstand set giraffen i Aalborg Zoo. (Foto: Christoffer Håkansson)
Deltagerne i skattejagten fik i bogstavelig forstand set giraffen i Aalborg Zoo. (Foto: Christoffer Håkansson)

Syvårige Johannes Bisbjerg Christensen fra Sæby vinder fire biografbilletter. Han ønskes tillykke af sin et år ældre storebror, Carl-Gustav, der erklærer sig som fan af skolemælk.

”Jeg har allerede fået en hel masse dyreklistermærker, og skolemælk er bare den bedste mælk, man kan få,” fastslår han.

Bemærkningen får Louise Poulsen fra Mejeriernes Skolemælksordning til at trække på smilebåndet.

”Med en inspirerende Anders Kofoed på scenen og en sjov skattejagt har vi fået sat ’Lær om dyr’ sat godt i gang over for rigtig mange børn og forældre i Aalborg Zoo. Det er vi glade for, da kampagnen efter vores mening kan øge børns viden om og interesse for dyr, danne basis for lege og aktiviteter og give dem lyst til at undersøge naturen. Uanset om man bor på landet eller i byen, venter der store oplevelser i det nære og det grønne,” fastslår Louise Poulsen.

Der var rift om skolemælkene og dyreklistermærkerne i Aalborg Zoo i onsdags. (Foto: Christoffer Håkansson)
Der var rift om skolemælkene og dyreklistermærkerne i Aalborg Zoo i onsdags. (Foto: Christoffer Håkansson)

Læs mere om ’Lær med dyr’ på edutainmenthuset.dk.

Nu skal pastaen og pølseretten løftes med en dosis mælk

Fire nye opskrifter på retter med mælk som en vigtig ingrediens er Mejeriforeningens bidrag til FN’s World Milk Day mandag den 1. juni. Bag opskrifterne står en populær madblogger med 30.000 Instagram-følgere.

Læs mere

Mejeriforeningen afholdt generalforsamling på nettet

Mejeribrugets klimaindsats, EU-budget og Brexit var blandt emnerne, da Mejeriforeningen torsdag afholdt generalforsamling. På grund af Coronakrisen blev arrangementet afviklet som et videomøde.

Læs mere

Årets mejeriarrangement i Herning aflyses

Dette års udgave af International Food Contest (IFC) i MCH Herning Messecenter aflyses på grund af risikoen for spredning af Covid19. ”Vi foretrækker at være på den sikre side, og ser frem til at komme stærkt igen i 2021. Better safe than sorry,” lyder det fra udstillingens formand Søren Jensen.

Læs mere