Mejeriingeniøruddannelsen – Spydspidsuddannelsen på fødevareområdet

Mejeriingeniøruddannelsen er mejeribrugets akademiske uddannelse. Uddannelsen er udformet i tæt samarbejde med danske mejerivirksomheder og følgeindustrien. Den er derfor sammensat, så den færdiguddannede mejeriingeniør/Master in Dairy Science and Technology er klar til en spændende hverdag i en af de mange forskelligartede virksomheder i Danmark og internationalt. Som mejeringeniør vil du arbejde i en række nøglepositioner inden for produktion, innovation eller teknisk rådgivning. Gennem mange år har der været fuld beskæftigelse for mejeriingeniører.

Fakta om mejeriingeniøruddannelsen
Uddannelsen til mejeriingeniør er en 2-årig naturvidenskabelig kandidatuddannelse, der gennemføres som overbygning/specialisering på den 3-årige bacheloruddannelse i Fødevarer og ernæring.

Varighed: I alt 5½ år: 3 år bachelor i
Fødevarer og ernæring, ½ år praktisk, 2 år kandidatuddannelse.

Adgangskrav:
Gymnasial eksamen (optagelse på bacheloruddannelsen
Fødevarer og ernæring), bacheloreksamen og gennemført mejeripraktik (optagelse på kandidatuddannelse). Det er også muligt at starte på kandidatuddannelsen med anden bacheloreksamen inden for det det teknisk naturvidenskabelige område. Det kræver dog en individuel bedømmelse af fagkombinationen. Uddannelse som mejerist eller procesteknolog giver merit.

Undervisning: Undervisningen på kandidatuddannelsen foregår på engelsk og omfatter forelæsninger, projekter, praktiske øvelser og eksperimentelt arbejde.

Mejeripraktik: For at erhverve titlen Mejeriingeniør skal man have bestået det obligatoriske praktikforløb. Praktik består af seks ugers introduktionsforløb på Kold College ved Odense efterfulgt af otte ugers praktik på en mejerivirksomhed, to ugers forløb på Kold College samt yderligere fem ugers afsluttende virksomhedspraktik.

Udbyder: Københavns Universitet i et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet på enkelte kurser. Der er også mulighed for at tage enkeltfag på udenlandske universiteter.

Karrieremuligheder:

Mejeriingeniører får oftest arbejde i private virksomheder inden for produktion, forskning, udvikling og innovation, rådgivning og salg samt kvalitetsstyring.

En specialisering i mejeriteknologi vil gøre dig til en global ekspert inden for mejeri og fødevarer. Mange finder job hos andre fødevareproducenter, i ingrediensvirksomheder, hos udstyrs- eller instrumentproducenter eller i medicinalvirksomheder.

Der er også mulighed for offentlig ansættelse inden for forskning, undervisning eller levnedsmiddelkontrol.

Mejeriingeniører ender ofte i koordinerende og ledende stillinger.

Der er rigtig gode muligheder for både kort- og langsigtet ansættelse i udlandet.

Industrien mangler færdige kandidater. Den meget lave arbejdsløshed for danske mejeriingeniører betyder, at der reelt er tale om fuld beskæftigelse. 

Læs mere:

Københavns Universitet:
https://studier.ku.dk/kandidat/foedevarevidenskab/undervisning-og-opbygning/specialisering/mejeriteknologi/

Undervisningsministeriet: Uddannelsesguide: 
https://www.ug.dk/search/mejerist

Dansk Mejeriingeniør Forening:
http://mejeriingenioer.dk/

spørg eksperten

Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent

3339 4479

2335 6833

Se profil

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere