Hvad er Mejeribrugets ForskningsFond?

Mejeribrugets ForskningsFond (MFF) er en ikke-erhvervsdrivende fond, oprettet af Mejeriforeningen i 1990.

Mejeribrugets ForskningsFond tager initiativ til og koordinerer grundlagsskabende mejeriforskningsprojekter i tæt samspil mellem mejeriindustrien og bl.a. universiteterne, hospitalerne og følgeindustrien. Projekterne er prækompetitive af natur og understøtter forskningsbaseret innovation i mejerivirksomhederne. Mejeribrugets ForskningsFond administreres af Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningen.

Målet med at støtte mejeriforskning er desuden at styrke uddannelsen af kandidater og ph.d.’er af relevans for mejeriindustrien, herunder uddannelsen af mejeriingeniører. Mejeriindustrien er overbevist om, at et stærkt og dynamisk mejeriforskningsmiljø giver næring til stærke kandidatuddannelser, der også i fremtiden er attraktive for de unge, og som sikrer erhvervets rekrutteringsgrundlag.

Mejeribrugets ForskningsFonds forskning fokuserer på fire hovedområder:

  • Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi 
  • Fødevaresikkerhed & analyser
  • Sundhed & ernæring
  • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse fastlægger den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her (in English: here).

Tildelingen af midler sker på baggrund af indkaldelse af interessetilkendegivelser. De indsendte forslag vurderes ud fra deres erhvervsmæssige relevans og forskningsmæssige kvalitet.

Mejeribrugets ForskningsFond består af en bestyrelse samt et sekretariat. Bestyrelsen er sammensat af 13 medlemmer, hvis væsentligste opgave er at udvælge de bedste projekter blandt de indkomne forslag.

Sekretariatet hjælper ansøgerne og sikrer effektiv gennemførelse af de støttede projekter.

Spørg eksperten

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere