Hvad er Mejeribrugets ForskningsFond?

Mejeribrugets ForskningsFond (MFF) er en ikke-erhvervsdrivende fond, oprettet af Mejeriforeningen i 1990.

Mejeribrugets ForskningsFond tager initiativ til og koordinerer grundlagsskabende mejeriforskningsprojekter i tæt samspil mellem mejeriindustrien og bl.a. universiteterne, hospitalerne og følgeindustrien. Projekterne er prækompetitive af natur og understøtter forskningsbaseret innovation i mejerivirksomhederne. Mejeribrugets ForskningsFond administreres af Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningen.

Målet med at støtte mejeriforskning er desuden at styrke uddannelsen af kandidater og ph.d.’er af relevans for mejeriindustrien, herunder uddannelsen af mejeriingeniører. Mejeriindustrien er overbevist om, at et stærkt og dynamisk mejeriforskningsmiljø giver næring til stærke kandidatuddannelser, der også i fremtiden er attraktive for de unge, og som sikrer erhvervets rekrutteringsgrundlag.

Mejeribrugets ForskningsFonds forskning fokuserer på fire hovedområder:

  • Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi 
  • Fødevaresikkerhed & analyser
  • Sundhed & ernæring
  • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse fastlægger den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her (in English: here).

Tildelingen af midler sker på baggrund af indkaldelse af interessetilkendegivelser. De indsendte forslag vurderes ud fra deres erhvervsmæssige relevans og forskningsmæssige kvalitet.

Mejeribrugets ForskningsFond består af en bestyrelse samt et sekretariat. Bestyrelsen er sammensat af 13 medlemmer, hvis væsentligste opgave er at udvælge de bedste projekter blandt de indkomne forslag.

Sekretariatet hjælper ansøgerne og sikrer effektiv gennemførelse af de støttede projekter.

Spørg eksperten

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mærkevarer gav fremgang i Arlas omsætning

Lurpak, Arla-brandet og Puck var med til at øge Arla Foods’ omsætning i 2019, som landede på EUR 10,5 mia.

Læs mere

Veganske produkter ragede op på øko-messe

Bæredygtig emballage og veganske efterligninger af mejeriprodukter var de to dominerende trends på årets Biofach i Tyskland, fortæller chefkonsulent Ejvind Pedersen, L&F. Eneste danske mejeri på den internationale økologimesse var Thise Mejeri, som promoverede tre nye grubeoste for sine faste eksportkunder.

Læs mere

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og rugbrød, vi har svært ved at undvære.

Læs mere