Finansiering af projekter

Mejeribrugets ForskningsFond bidrager med op til halvdelen af projektomkostningerne.

Mejeribrugets ForskningsFond har en mindre sum af egne midler til finansiering af forskningen. Projekterne finansieres hovedsageligt via fondsmidler fra enten Mælkeafgiftsfonden eller Mejerirationaliseringsfonden med indtil 50 procent af det tilskudsberettigede beløb.

Der stilles normalt krav om mindst 50 procent ekstern medfinansiering, som kan komme fra nationale eller internationale offentlige forskningsmidler og i stigende grad også fra de deltagende universiteter og virksomheder. Midler hentes hovedsageligt fra forskningsrådssystemet, udviklings- og demonstrationsprogrammer (fx GUDP), EU og andre internationale kilder.

Selve ansøgningsprocessen sker i samarbejde mellem Mejeribrugets ForskningsFond og forskerne.

Med de midler, offentlige bevillingshavere og parterne selv skyder ind i projektet, er der investeret mere end 700 mio. kr. risikovillig kapital i mejeriforskning siden oprettelsen af fonden i 1990. Mejeribrugets ForskningsFond har i samme periode iværksat tæt på 200 forskningsprojekter.   

spørg eksperten

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere