Finansiering af projekter

Mejeribrugets ForskningsFond bidrager med op til halvdelen af projektomkostningerne.

Mejeribrugets ForskningsFond har en mindre sum af egne midler til finansiering af forskningen. Projekterne finansieres hovedsageligt via fondsmidler fra enten Mælkeafgiftsfonden eller Mejerirationaliseringsfonden med indtil 50 procent af det tilskudsberettigede beløb.

Der stilles normalt krav om mindst 50 procent ekstern medfinansiering, som kan komme fra nationale eller internationale offentlige forskningsmidler og i stigende grad også fra de deltagende universiteter og virksomheder. Midler hentes hovedsageligt fra forskningsrådssystemet, udviklings- og demonstrationsprogrammer (fx GUDP), EU og andre internationale kilder.

Selve ansøgningsprocessen sker i samarbejde mellem Mejeribrugets ForskningsFond og forskerne.

Med de midler, offentlige bevillingshavere og parterne selv skyder ind i projektet, er der investeret mere end 700 mio. kr. risikovillig kapital i mejeriforskning siden oprettelsen af fonden i 1990. Mejeribrugets ForskningsFond har i samme periode iværksat tæt på 200 forskningsprojekter.   

spørg eksperten

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mærkevarer gav fremgang i Arlas omsætning

Lurpak, Arla-brandet og Puck var med til at øge Arla Foods’ omsætning i 2019, som landede på EUR 10,5 mia.

Læs mere

Veganske produkter ragede op på øko-messe

Bæredygtig emballage og veganske efterligninger af mejeriprodukter var de to dominerende trends på årets Biofach i Tyskland, fortæller chefkonsulent Ejvind Pedersen, L&F. Eneste danske mejeri på den internationale økologimesse var Thise Mejeri, som promoverede tre nye grubeoste for sine faste eksportkunder.

Læs mere

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og rugbrød, vi har svært ved at undvære.

Læs mere