Bestyrelsen

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse består af repræsentanter fra mejerierne og fra forskningsinstitutionerne. Endelig har Uddannelses- og Forskningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet udpeget hver deres repræsentant.

Bestyrelsen mødes mindst to gange om året, hvor det primære formål er at uddele midler til nye forskningsprojekter. Desuden diskuteres uddannelse og forskning, når bestyrelsen mødes. Bestyrelsen fastlægger desuden den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her


Bestyrelsen består af:

  • Senior VP Product & Innovation Lars Dalsgaard, Arla Foods amba (Formand)
  • Adm. direktør Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen
  • Senior Executive R&D Advisor Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients  
  • Director Lise Berg Kildemark, Arla Foods amba
  • Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri amba
  • Driftsingeniør Peter Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S
  • Senior Site Director René Nørgaard, Arla Foods amba 
  • Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
  • Prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde Erik Bisgaard Madsen, KU-Science, Københavns Universitet
  • Institutdirektør Christine Nellemann, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
  • Institutleder Frants Roager Lauritsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet
  • Professor Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Institutleder Birgit Nørrung, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet

Observatør:      

  • Dyrlæge Erik Rattenborg, SEGES, Kvæg
Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere