Bestyrelsen

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse består af repræsentanter fra mejerierne og fra forskningsinstitutionerne. Endelig har Uddannelses- og Forskningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet udpeget hver deres repræsentant.

Bestyrelsen mødes mindst to gange om året, hvor det primære formål er at uddele midler til nye forskningsprojekter. Desuden diskuteres uddannelse og forskning, når bestyrelsen mødes. Bestyrelsen fastlægger desuden den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her


Bestyrelsen består af:

  • Senior VP Product & Innovation Lars Dalsgaard, Arla Foods amba (Formand)
  • Adm. direktør Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen
  • Senior Executive R&D Advisor Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients  
  • Director Lise Berg Kildemark, Arla Foods amba
  • Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri amba
  • Driftsingeniør Peter Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S
  • Senior Site Director René Nørgaard, Arla Foods amba 
  • Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
  • Prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde Erik Bisgaard Madsen, KU-Science, Københavns Universitet
  • Institutdirektør Christine Nellemann, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
  • Institutleder Frants Roager Lauritsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet
  • Professor Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Institutleder Birgit Nørrung, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet

Observatør:      

  • Dyrlæge Erik Rattenborg, SEGES, Kvæg
Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Mærkevarer gav fremgang i Arlas omsætning

Lurpak, Arla-brandet og Puck var med til at øge Arla Foods’ omsætning i 2019, som landede på EUR 10,5 mia.

Læs mere

Veganske produkter ragede op på øko-messe

Bæredygtig emballage og veganske efterligninger af mejeriprodukter var de to dominerende trends på årets Biofach i Tyskland, fortæller chefkonsulent Ejvind Pedersen, L&F. Eneste danske mejeri på den internationale økologimesse var Thise Mejeri, som promoverede tre nye grubeoste for sine faste eksportkunder.

Læs mere

’Frisk, dansk mælk smager bare bedre’

Postevand, rugbrød og mælk er de tre ting, danskerne savner mest, når de tager på ferie i udlandet. En madhistoriker forklarer, hvorfor det særligt er mælk og rugbrød, vi har svært ved at undvære.

Læs mere