Bestyrelsen

Mejeribrugets ForskningsFonds bestyrelse består af repræsentanter fra mejerierne og fra forskningsinstitutionerne. Endelig har Uddannelses- og Forskningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet udpeget hver deres repræsentant.

Bestyrelsen mødes mindst to gange om året, hvor det primære formål er at uddele midler til nye forskningsprojekter. Desuden diskuteres uddannelse og forskning, når bestyrelsen mødes. Bestyrelsen fastlægger desuden den strategiske retning for fonden. Den nuværende strategi kan ses her


Bestyrelsen består af:

  • Senior VP Product & Innovation Lars Dalsgaard, Arla Foods amba (Formand)
  • Adm. direktør Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen
  • Senior Executive R&D Advisor Henrik J. Andersen, Arla Foods Ingredients  
  • Director Lise Berg Kildemark, Arla Foods amba
  • Direktør Poul J. Pedersen, Thise Mejeri amba
  • Driftsingeniør Peter Staunsbæk, Mammen Mejerierne A/S
  • Senior Site Director René Nørgaard, Arla Foods amba 
  • Institutleder Klaus Lønne Ingvartsen, Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet
  • Prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde Erik Bisgaard Madsen, KU-Science, Københavns Universitet
  • Institutdirektør Christine Nellemann, Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet
  • Institutleder Frants Roager Lauritsen, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, Syddansk Universitet
  • Professor Esben Skipper Sørensen, Institut for Molekylær Biologi og Genetik, Aarhus Universitet
  • Institutleder Birgit Nørrung, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet

Observatør:      

  • Dyrlæge Erik Rattenborg, SEGES, Kvæg
Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere