Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af mejeriteknologiske processer, herunder nye bæredygtige fremstillingsmetoder og teknologier til produktion af mejeriprodukter og ingredienser. Mejeribrugets ForskningsFond investerer også i forskning, der undersøger hvordan bakterier, gær, skimmelsvampe og enzymer kan bruges til at fremstille differentierede mejeriprodukter og styre kvalitet og holdbarhed samt skabe smagsoplevelser for forbrugere og kunder.

BESPOKE: Langtids-stabile, syrnede mejeriprodukter ved brug af funktionelle, mejeri-baserede ingredienser

Der er stigende global efterspørgsel efter proteinholdige og syrnede mejeriprodukter. Der er også øget fokus på produkter med lang holdbarhe...

Plasminfrit mejeri: teknologi til fjernelse af plasminaktivitet fra mejeriprodukter

Varmebehandling anvendes i øjeblikket til at styre plasminaktivitet i mælk, hvilket resulterer i betydelig valleproteindenaturering, gelerin...

Super Calcium. Mineraler fra valle til målrettet ernæring

Calcium er essentielt, men mange, især ældre, udnytter kostens calcium dårligt på grund af lav biotilgængelighed og lider af mangelsygdomme ...

Big Cheese Data: Fuldautomatisk on-line 3D NIRS målinger, modellering og styring af kvaliteten i osteproduktionen

I 2015 producerede mejerierne 392.000 tons ost, hvoraf 85 % blev eksporteret. Kvalitetskontrol er derfor af afgørende betydning, og industri...

Dannelse, isolering og funktionel karakterisering af beta-kaseinfragmenter i mælk (BETAFRAG)

Projektet tilvejebringer grundlagskabende viden om dannelse af β-kaseinfragmenter i mælk. Det er interessant, da nedbrydning af kaseinet kan...

Effektiv tørring og rekonstituering af yoghurtpulver

Produktion af komplekse mejeriprodukter som fx yoghurtpulver indebærer en række udfordringer både under produktionen og ved rekonstituering ...

Forbedring af kvalitet og stabilitet af UHT behandlede mejeriprodukter ved enzymatisk design af mælkesukkerprofil

På trods af fremskridt inden for UHT-teknologi (proces, hvor produkter varmes op til meget høj temperatur for at opnå lang holdbarhed), asep...

Forbedret funktionalitet af mejeriprodukter ved anvendelse af nye procesteknologier gennem forståelse af molekylære ændringer ved hydrodynamisk og akustisk kavitation

Anvendelse af kavitationsbaserede teknologier i form af højintensiv ultralyd eller hydrodynamisk kavitation har en række potentielle mulighe...

Øget udbytte af kasein ved low-fat mejeriproduktion

Målet med projektet er at designe, fremstille og optimere et enzym, der kan klippe sukkermolekyler (O-bundne glykaner) af к-kaseinet. Dermed...

PROCOMP: Forståelse af interaktioner mellem tilsatte mælkeproteiningredienser og andre mælkekomponenter under processering og hvilken indflydelse det har på mejeriproduktkvalitet

Tilsætning af valleproteiner til lavfedtyoghurt har vist sig at have mange fordele. Valleproteiner kan tilføre kremethed, viskositet, mundfy...

REWARD: Bæredygtig anvendelse af procesvand

Mejeriindustrien omsætter store mængder af vand. Genanvendeligheden af dette vand afhænger af mængden af de næringsstoffer, som vandet indeh...

METACHEESE: Fra ostmikrobiom til robuste osteprocesser

Industrial ostefremstilling er afhængigt af et komplekst samfund af mikroorganismer, oste-mikrobiomet, der dels stammer fra de tilsatte star...

MicroLink – Forudsigelse af mikrobiologiske enzymers indflydelse på holdbarhed og kvalitet vha. omics-teknologier

Et af de væsentligste kvalitetsproblemer i UHT-mælk (mælk, der er blevet varmebehandlet ved høj temperatur i kort tid) kan føres tilbage til...

PHLIP: Nye fosfolipidholdige fraktioner i mælk

Fosfolipider udgør kroppens cellevægge og muliggør levende organismers vitale opdeling i intracellulære organeller. Ernæringsmæssigt er der ...

Spørg eksperterne

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

"Vi skal bygge videre på vores succes"

Med begivenheder som Cheese Copenhagen og Danmarks bedste osteret har Mejeriforeningens kampagne Ost & ko pirret danske madformidleres og forbrugeres smagsløg for oste fra Danmark. Den succes skal udbygges i 2019, hvor bl.a. Danbo og andre osteklassikere kommer i fokus.

Læs mere

Arla udbetaler 2 mia. kr. til sine andelshavere

Arla Foods har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2018, der bl.a. viser en stigning i omsætningen.

Læs mere

Arla lancerer yoghurt med kun to ingredienser

Frugt og yoghurt er den simple opskrift på Arla Øko KUN, som er helt fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer. Produktnyheden er klar i butikkerne fra uge 12.

Læs mere