Sundhed og ernæring

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der er med til at afklare og dokumentere mejeriprodukters rolle i en sund kost.

CALM: Strategier til modvirkning af aldersrelateret tab af muskelmasse: effekt af øget proteinindtag og træning

Aldersbetinget tab af muskelmasse og deraf følgende nedsat fysisk formåen er et velbeskrevet fænomen. Årsagen til dette tab er dog endnu ikk...

CutDM: Paradigmeskift i kostbehandling af diabetes. Reduktion af kulhydrat i diabeteskosten – mekanismer bag effektiv behandling af type 2 diabetes via selektivt valg af makronæringsstoffer

Diabetes er et voksende samfundsproblem med store konsekvenser for dem, der rammes af sygdommen. International Diabetes Federation anslår, a...

CutDM hypo-energetiske studie: Diabetes-optimering på energi- og kulhydrat-reduceret kost

Livsstilsbetingede sygdomme som type 2 diabetes og hjertesygdom sænker både livskvalitet og livslængde i den vestlige verden men også i stig...

Effekt af UHT og opbevaring på den biologiske kvalitet af flydende modermælkserstatninger

UHT-behandling, hvor produktet udsættes for en kraftig opvarmning, bruges ofte forud for længere tids opbevaring af mælk og modermælkserstat...

Fordøjelse og optag af sundhedsgavnlige mælkeproteiner

Ved mejeriproduktionen af ost og kasein opstår bistrømme, der indeholder høje koncentrationer af proteiner med sundhedsgavnlige egenskaber. ...

I’m still standing – Forebyggelse af skrøbelighed hos 80+ årige hjemmeboende borgere ved hjælp af mælkebaseret protein

Andelen af 80+ årige er hastigt stigende i Danmark og i resten af verden. Højere alder er forbundet med øget risiko for tab af funktion og f...

Indflydelse af kostens totale proteinindhold og akut træning på udnyttelsen af vallesupplement og måltidsindtaget kasein

Efter 50-års alderen begynder den raske, aldrende krop at tabe op mod 1-2 % af muskelmassen om året. Dette kan med tiden føre til nedsat fys...

Mikroflora og komælkstolerance

Komælksallergi er et voksende problem på verdensplan, og der er derfor et presserende behov for udvikling af nye strategier til at forebygge...

Optimal måltidsdosis af protein under vægttab

Overvægt er et verdensomspændende problem, og der er derfor en stor forbrugerinteresse for fødevareprodukter, der kan understøtte et målrett...

PEPOP – Proteinberiget, mælkebaseret supplement til modvirkning af sarkopeni hos akut syge geriatriske patienter, der tilbydes styrketræning under og efter indlæggelsen

Sarkopeni beskriver nedgangen i muskelmasse, som finder sted, når vi bliver ældre. Generelt mister vi, efter vi er fyldt de 50, naturligt ca...

SUND GRAVIDITET – SUNDT BARN. Optimal Ny Nordisk Hverdagsmad til gravide – Et åbent vindue til at udvikle et sundt barn

En tredjedel af danske gravide er kvinder overvægtige, og 12 % er fede. En stor andel af disse kvinder har så stor vægtøgning under gravidit...

Øget indtag af mejeriprodukter hos ældre reducerer knoglebrud og fastholder knoglestyrken

Knoglebrud og faldulykker er et væsentligt sundhedsmæssigt problem i den ældre del af befolkningen og kan delvist tilskrives dårlig ernæring...

Brain milk – mælkekomponenters optag og effekt på hjernens celler

Kostens indvirkning på kognitiv udvikling og sundhed er et område der har fået stærkt øget fokus de senere år. Kan man påvirke spædbørns kog...

Effekten af et præ-måltid af valleprotein på postprandielt stofskifte hos personer med metabolisk syndrom og type 2 diabetes

En komponent som valleprotein har vist sig, at have en positiv indvirkning på risikofaktorer for metabolisk syndrom, bl.a. har det en stærk ...

INFANTBRAIN – Modermælkserstatninger med optimeret lipid absorption for bedre hjerneudvikling hos spædbørn

Absorption af fedt er dårligere hos nyfødte, som gives modermælkserstatning end det er tilfældet for børn, der bliver ammet. Da absorption a...

Nye tal om mejeribranchen

Hvor mange ton ost eksporterede Danmark sidste år? Er importen af yoghurt stigende? Få svarene i en helt ny udgave af den klassiske ’Mejeristatistik’.

Læs mere

Oste forvandles i kalkgruben

Thise Mejeri lader nogle af deres oste ’gå under jorden’ – nærmere bestemt i Hjerm Kalkgrube – når de skal lagre. Opholdet giver ostene en helt anden smag og konsistens, end de ville have fået på et normalt lager.

Læs mere

Kvægbruget møder veloplagt kommissær i Bruxelles

Formanden for Landbrug & Fødevarer Kvæg, Christian Lund, og formanden for Mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, mødtes tirsdag aften med EU's landbrugskommissær Phil Hogan i Bruxelles for at drøfte forslaget til CAP 2020 og markedssituationen.

Læs mere