Fødevaresikkerhed & analyser

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde troværdighed i forhold til kunder og forbrugere. Det er desuden vigtigt at udvikle analyser og metoder, der kan bruges til vurdering og dokumentation af produkternes sikkerhed, kvalitet og holdbarhed.

InBrine: Betydning af saltlagens mikrobielle sammensætning for smagsudvikling og hæmning af uønsket skimmelvækst på danske oste

Omkring 331.000 tons ost saltes hvert år i Danmark. Saltning er vigtig for smagsdannelsen og for kontrol af den mikrobielle vækst. Saltlagen...

Mikrobiologisk risikoklassificering af genindvundet og recirkuleret vand på mejerivirksomheder

Mejerivirksomheder ønsker i højere og højere grad at genanvende og recirkulere vand fra valle i produktionen. Dette har medført et behov for...

Optimering af smagsdannelse i hårde oste

Hårde oste fremstilles normalt vha. varmetålende, såkaldt termofile starterkulturer, idet produktion af hårde oste kræver en høj eftervarmni...

Prædiktionsværktøj til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed

Validerede prædiktive modeller for vækst og overlevelse af L. monocytogenes har stor værdi, når produktudviklere skal udvikle nye produkter ...

AFunDay – antifungal biobeskyttelse af mejeriprodukter

Uønsket gær- og skimmelvækst udgør et stort problem i mejeriindustrien. En innovativ og naturlig måde at sikre en ønsket holdbarhed på kan v...

Cbot-PREDICTOR: Clostridium botulinum og sikre oste

I Danmark eksporteres en række produkter til vækstmarkeder udenfor Europe. Krav fra forbrugere og detailleddet er med til at bestemme, hvord...

PushLim: Flyt grænserne i osteproduktionen; brug af biobeskyttende kulturer til at reducere risikoen for ostefejl

Mejeriindustrien står over for stadigt større krav til produktivitet koblet med krav fra forbrugerne om levering af sunde og sikre fødevarer...

Spørg eksperterne

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer

3339 4665

4096 4114

Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent

3339 4479

2335 6833

Se profil

Danmarks første, store el-lastbil skal nu levere Arlamælk i København

Den reducerer udledning af CO2 med 67 pct., fjerner partikelforurening og støjer markant mindre. Arlas nyeste mælkebil kører på el og er en del af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport.

Læs mere

Fyrtårnet ragede op over rivalerne

Restauranten Studio brugte Fyrtårnsost fra Thise Mejeri i den ret, der sejrede i ’Danmarks bedste osteret 2020’.

Læs mere

Landmænd og gæster i tæt dialog

400 familier tog på landet og fik en personlig rundvisning på en gård, da der søndag blev holdt Åbent Landbrug i en anderledes udgave.

Læs mere