Fødevaresikkerhed & analyser

Mejeribrugets ForskningsFond investerer i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt centralt for at opretholde troværdighed i forhold til kunder og forbrugere. Det er desuden vigtigt at udvikle analyser og metoder, der kan bruges til vurdering og dokumentation af produkternes sikkerhed, kvalitet og holdbarhed.

InBrine: Betydning af saltlagens mikrobielle sammensætning for smagsudvikling og hæmning af uønsket skimmelvækst på danske oste

Omkring 331.000 tons ost saltes hvert år i Danmark. Saltning er vigtig for smagsdannelsen og for kontrol af den mikrobielle vækst. Saltlagen...

Mikrobiologisk risikoklassificering af genindvundet og recirkuleret vand på mejerivirksomheder

Mejerivirksomheder ønsker i højere og højere grad at genanvende og recirkulere vand fra valle i produktionen. Dette har medført et behov for...

Optimering af smagsdannelse i hårde oste

Hårde oste fremstilles normalt vha. varmetålende, såkaldt termofile starterkulturer, idet produktion af hårde oste kræver en høj eftervarmni...

Prædiktionsværktøj til risikovurdering og dokumentation af fødevaresikkerhed

Validerede prædiktive modeller for vækst og overlevelse af L. monocytogenes har stor værdi, når produktudviklere skal udvikle nye produkter ...

AFunDay – antifungal biobeskyttelse af mejeriprodukter

Uønsket gær- og skimmelvækst udgør et stort problem i mejeriindustrien. En innovativ og naturlig måde at sikre en ønsket holdbarhed på kan v...

Cbot-PREDICTOR: Clostridium botulinum og sikre oste

I Danmark eksporteres en række produkter til vækstmarkeder udenfor Europe. Krav fra forbrugere og detailleddet er med til at bestemme, hvord...

PushLim: Flyt grænserne i osteproduktionen; brug af biobeskyttende kulturer til at reducere risikoen for ostefejl

Mejeriindustrien står over for stadigt større krav til produktivitet koblet med krav fra forbrugerne om levering af sunde og sikre fødevarer...

Spørg eksperterne

Grith Mortensen
Grith  Mortensen
Chefkonsulent, Forskning & Fødevarer
Se profil
Kim Tram Sørensen
Kim Tram  Sørensen
Chefkonsulent
Se profil

Danskernes foretrukne mælk kommer nu udelukkende fra køer på græs

Drikkemælken Arla24 når fra gård til butik inden for 24 timer. Nu kan Arla også garantere, at mælken udelukkende kommer fra køer på græs.

Læs mere

Is, fest og hornmusik i Aabybro

I morgen lørdag fejrer Aabybro Mejeri for fjerde gang Isens dag med bl.a. gratis is, veteranbiltræf, fremvisning af mejeriet, salgsboder, helikopterrundture, omkring 5.000 gæster og et blæserorkester.

Læs mere

Voldsomt vokseværk i Thise

I april tog Thise Mejeri et stort, fuldautomatisk højlager i brug som led i et byggeri, der øger mejeriets kapacitet med over 50 pct. Snart følger opførelsen af et produktionsanlæg til ost. Byggelysten skyldes direktørens tro på, at der ikke er grænser for økologiens vækst.

Læs mere