Afsluttede projekter

De afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond rummer en stor del af de sidste 30 års forskning på mejeriområdet.

Det er muligt at dykke ned i alle de afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond. De afsluttede projekter er ordnet i en af følgende grupper:

  • Sundhed & ernæring
  • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere (tidligere Food aid)
  • Fødevaresikkerhed & analyser (tidligere Fødevaresikkerhed & mikrobiologi)
  • Råvarer & kvalitet
  • Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi (tidligere Teknologi)

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du ønsker yderligere oplysninger om specifikke projekter. En samlet oversigt over slutrapporterne findes her.

Sundhed & ernæring

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der er med til at afklare og dokumentere mejeriprodukters...

Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFond har siden 2014 investeret i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede produkter til afhjælpning af ak...

Fødevaresikkerhed & analyser

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt c...

Råvarer & kvalitet

Mejeribrugets ForskningsFond investerede i perioden 1990-1995 i en række projekter inden for råvarekvalitet. Projekter inden for primær prod...

Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af bæredygtige m...

International hæder til to oste fra Bornholms Andelsmejeri

Som en del af Lidls eksklusive WH-serie har Mycella og Danablu fra Bornholm vundet European Private Label Awards 2020 i kategorien ’mejeriprodukter’.

Læs mere

Forældrehåndbog er en gratis ’sællert’

Gennem 13 år har Mejeriforeningen udgivet forældrehåndbogen ’Sund & glad skolestart’, som er blevet et hit i landets grundskoler.

Læs mere

Et glas mælk eller to blomkålshoveder

En ny plakat fra Mejeriforeningen illustrerer, hvor meget man skal spise af andre fødevarer for at få den samme mængde calcium, som der er i et glas mælk.

Læs mere