Afsluttede projekter

De afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond rummer en stor del af de sidste 30 års forskning på mejeriområdet.

Det er muligt at dykke ned i alle de afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond. De afsluttede projekter er ordnet i en af følgende grupper:

  • Sundhed & ernæring
  • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere (tidligere Food aid)
  • Fødevaresikkerhed & analyser (tidligere Fødevaresikkerhed & mikrobiologi)
  • Råvarer & kvalitet
  • Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi (tidligere Teknologi)

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du ønsker yderligere oplysninger om specifikke projekter. En samlet oversigt over slutrapporterne findes her.

Sundhed & ernæring

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der er med til at afklare og dokumentere mejeriprodukters...

Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFond har siden 2014 investeret i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede produkter til afhjælpning af ak...

Fødevaresikkerhed & analyser

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt c...

Råvarer & kvalitet

Mejeribrugets ForskningsFond investerede i perioden 1990-1995 i en række projekter inden for råvarekvalitet. Projekter inden for primær prod...

Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af bæredygtige m...

Smør sikrer rekordstor dansk mejerieksport i 2018

Med en samlet indtjening på 21,1 mia. kr. satte dansk mejerieksport rekord i 2018. Hovedårsagen var 35 pct. stigning i smøreksporten.

Læs mere

Hvem smører Danmarks bedste madpakke?

Med Madpakkedysten 2019 inviterer Mejeriernes Skolemælksordning de yngste skoleelever til at lave den sundeste og mest lækre madpakke.

Læs mere

Mindre mælk sikrer Them Mejeris fremtidsplaner

I løbet af 2019 skal Them Mejeri hente mindre mælk hos færre andelshavere – det vil ifølge mejeriets direktør give langt større fleksibilitet og gøre det muligt at drive mejeriet mere markedsorienteret.

Læs mere