Afsluttede projekter

De afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond rummer en stor del af de sidste 30 års forskning på mejeriområdet.

Det er muligt at dykke ned i alle de afsluttede projekter under Mejeribrugets ForskningsFond. De afsluttede projekter er ordnet i en af følgende grupper:

  • Sundhed & ernæring
  • Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere (tidligere Food aid)
  • Fødevaresikkerhed & analyser (tidligere Fødevaresikkerhed & mikrobiologi)
  • Råvarer & kvalitet
  • Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi (tidligere Teknologi)

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du ønsker yderligere oplysninger om specifikke projekter. En samlet oversigt over slutrapporterne findes her.

Sundhed & ernæring

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der er med til at afklare og dokumentere mejeriprodukters...

Fødevarehjælp & bedre fødevarer til flere

Mejeribrugets ForskningsFond har siden 2014 investeret i forskning, der kan føre til udvikling af optimerede produkter til afhjælpning af ak...

Fødevaresikkerhed & analyser

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der kan sikre en høj fødevaresikkerhed, hvilket er helt c...

Råvarer & kvalitet

Mejeribrugets ForskningsFond investerede i perioden 1990-1995 i en række projekter inden for råvarekvalitet. Projekter inden for primær prod...

Fødevaredesign, teknologi & bioteknologi

Mejeribrugets ForskningsFond har siden etableringen i 1990 investeret i forskning, der fokuserer på optimering og udvikling af bæredygtige m...

Mere dyrevelfærd i køledisken

Med det nye hjertemærke på mælk og andre fødevarer er det blevet nemmere at købe produkter med sikkerhed for god dyrevelfærd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer. Organisationen står bag en kampagne, som skal øge forbrugernes viden om mærket.

Læs mere

Skolebørn skal spise med kniv og gaffel

Elever fra tre skoleklasser skal på restaurant efter at have vundet Madpakkedysten – Skolemælksordningens konkurrence, der fokuserer på sund mad og gode spisevaner.

Læs mere

Der er varmet op til en forrygende koldskålssommer

Med udsigt til flere dage med sol, kommer der for alvor skub i salget af koldskål i denne uge. Det store spørgsmål er, om vi kan slå rekorden fra tørkesommeren 2018, hvor mejerierne samlet set solgte omkring 14,4 mio. liter færdiglavet koldskål.

Læs mere